GençVeteriner | Veteriner Hekimlik ve Evcil Hayvan Portalı
Veteriner Hekim ve Evcil Hayvan Platformu

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı eXcaLibuN

  • Administrator
  • Fanatik Üye
  • *
    • İleti: 4732
    • Teşekkür: 1600
    • Cinsiyet:Bay
  • Veteriner Hekimlerin Dünyası
  • Sınıf: Mezun
  • Üniversite: Yüzüncü Yıl
Malesef bu tür esnaf arkadaşlardan bir anlık heves ile alınmaktadır. Unutulan gerçekler, dikkat edilmesi gereken konular genellikle balıklar bloat olduktan sonra araştırılıp öğreniliyor. Akvaryuma hareket getiren bir tür olmasına karşın, hastalandıklarında zor günler sizi beklemektedir.



Tropheuslar, akvaryumda tıpkı ağaç dalları gibi hiyerarşik olarak sıralanır ve akvaryumun unutulan boyutları ile başlayan hatar zinciri esnafın 20 Toropheus balığından 19 tanesinin erkek çıkmasıyla devam eder. Alınan balıkların yaşı , ithal edilen her partideki balıkların sağlığının ve kalitesinin değiştiği hep unutulur. Tropheuslarda bloat hastalına yakalanma oranı yavrularda çok daha yüksektir.





Hastalığın tedavisi gerçekten zordur. Bu açıdan başından hastalığa önlem almak çok daha iyi olacaktır. Güçlü filtrasyon, sabit su değerleri, zamanında yapılması gereken su değişimleri ve hastalığın oluşmasına engel olacak bilinçlikte besleme düzeni kurulmalıdır. Bu hastalığın ilerlemesi bağırsaklarda bakteriyel hastalığa kadar giderek ölümle sonuçlanabilir. Bilinen bir gerçek yine hasta balığın dışkısını yem zannederek diğer balıkların almaya çalışması sonucu, hastalığın bütün tanka yayılmasıdır. Hasta balık uzaklaştırılırken, akvaryum suyunda bir miktar su değişimi yapılmalıdır.

Ağırlaşmış bir hastalık sonunda balığın iç organlarının hali.


Hastalığın tedavasinde aquafuran ilaç kullanılabilir.

Bu ilacın kullanımı, Uygun büyüklükteki kapa bir litre akvaryumun suyundan koyarak içerisine güçlü hava motoru ile oksijen vererek, kutunun içerisindeki hazır paketlerden birini boşaltıyoruz. Suyun rengi sarımtırak bir hal alacak. Bu aşmadan sonra hasta balıkları bu su içerisinde banyo yaptırabiliriz. Tutulacakları süre beş dakika ile sekiz dakika arasındadır. Bu banyo miktarını balığın hastalık seviyesine ve tedaviye verdiği cevap gözlenerek haftada 2 sefer yapılabilir. Tüm yaramazlıklarına ramen Tangnika'nın maymunları olarak adlandırmak yanlış olmasa gerek.


akvaryumportali




Linkback: http://www.gencveteriner.com/index.php?PHPSESSID=20ee9e2aba59985433a12c2d4d6efeee&topic=2524.0
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com