GençVeteriner | Veteriner Hekimlik ve Evcil Hayvan Portalı
Veteriner Hekim ve Evcil Hayvan Platformu

GÜVERCIN BESLEYENLERIN DIKKAT ETMESI GEREKEN KONULAR

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı eXcaLibuN

  • Veteriner Hekim
  • Administrator
  • Fanatik Üye
  • *
    • İleti: 4732
    • Teşekkür: 1600
    • Cinsiyet:Bay
  • Veteriner Hekimlerin Dünyası
  • Sınıf: Mezun
  • Üniversite: Yüzüncü Yıl


Benim her zaman dikkatimi çekmistir. Hiçbir kisi hayvanlarini kötü olsun düsüncesiyle beslemez. Mutlaka bir baskalari tarafindan begenilsin, kabul görsün düsüncesindedirler.
Bütün meraklilarin dikkat etmesi gereken önemli hususlardan bir tanesi, dürüst olmaliyiz. Kötü propagandalardan uzak durmaliyiz.
Çünkü bu camianin kalite çitasinin yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde çok degerli sempatizanlarin aramizdan uzaklasmasina engel olamayiz, Bu derin sevgimizi fark edemeyip bize alayli gözlerle bakan çevre dostlarimiza kendimizi anlatamayiz.
Eger bir seylerle ugrasiyorsak, en iyisini yapmaya gayret edelim. Etkili,kararli ve yararli olalim. Kisir çekismeler, uygunsuz tartismalar bizi bir noktada basarisizliga götürür. Mutlaka ve mutlaka sempatizanlarimiza sahip çikip Kaliteyi yakalamaliyiz. Bunun yoluda elbette bildigimiz seyleri birbirimizden esirgememekten geçer. Iyiyi ve güzeli aradigimiz zaman bulma imkânini elde etmis oluruz. Tabi ki her seyde oldugu gibi bu konuda da egitime ihtiyacimiz var.
Kulaktan dolma bilgilerden ziyade, gerçek bilgilerin sahibi olmaliyiz.
Yasantilarina ortak oldugumuz güvercinlerimizin dillerinden anlamadigimiz bir gerçek. Kusdili ile onlarla anlastigimizda dogrudur, iste bu kusdilini daha iyi gelistirerek ve daha iyi anlamaya çaba göstermeliyiz. Aksi takdirde gerçek kusçu olmaktan çok uzakta kaliriz.
Onlarin dünyasini karartmaktan öteye gidemeyiz. Bunada hiçbir zaman hakkimiz yoktur.
Onlari dogal yasantilarindan uzak tutmak, iskencelere maruz birakmak asla hedefimiz olmamali.
Içgüdüsel yasantilarini çok iyi inceleyip, dogal ortamda yasarmisçasina, bütün ihtiyaçlarini karsilamayi kutsal bir görev bilmeliyiz. ayni zamanda bu bizim insanlik görevimiz olmalidir.
Bende bu yazilarimi yazarken, bilhassa takla güvercinlerin kusdilinden anladigim kadariyla okurlarima bir seyler anlatmak istiyorum.
Güvercinlerin uçmalari aninda ters dönmelerine takla adi verilir. Içgüdüsel olarak bu hareketi çok rahatlikla yapabilirler. Meraklisi olan insanlar en iyisini üretme çabasi içine girmislerdir. Dünyanin her yerinde bu konuda ugras VEREN insanlara rastlamak mümkündür. Ayni zamanda bu olay bir yarisma konusu olmustur.
Kaliteli olani yetistirmek pekte kolay degildir. Çok sabirli olmak gerekir.
Aramizda büyük sabir gösterip basarili olanlar olmasina ragmen, basarisiz olanlara da her zaman rastlamak mümkündür.
Bu konuda profesyonelce ugrasanlar takla güvercinlerin mazilerini çok iyi arastirirlar.
Kan baglari dolayli yönden birbirlerine yakin olanlari birbirleriyle eslestirirler. Elde edilen yavrular ebeveynlerinin ortak özelliklerini tasirlar.
Deve kusunun haricinde bütün kuslar uçma özelligine sahiptir. Takla güvercinlerin uçusun da ayri bir Özelik vardir. Meraklilari rengi ne olursa olsun takla olanini rahatlikla tanir. Degerli dostum Savas ASLAN beyin KUS BESLEMEK BIR HOBI, KUSUÇURTMAK BIR SANATTIR cümlesinde çok büyük gerçeklik payi vardir. Kendisine bu güzel sözünden Ötürü sükranlarimi iletiyorum. Buradan milli egitim bakanligimiza bir çagrida bulunmak istiyorum. Avrupa topluluguna girmek için çaba sarf ettigimiz su günülerde, bu tür faaliyetlerin de önemli oldugunu göz ardi etmeyelim. Gereken ilgiyi göstererek çok iyi bir noktaya gelmemizi saglayalim...Ne mutlu
Kus beleyenlere...
Linkback: http://www.gencveteriner.com/index.php?PHPSESSID=104231d86d116b3ba9c9df4422b04f87&topic=264.0
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com