GençVeteriner | Veteriner Hekimlik ve Evcil Hayvan Portalı
Veteriner Hekim ve Evcil Hayvan Platformu

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı merabacansuben

  • Üye
  • *
    • İleti: 1
    • Teşekkür: 0
    • http://facebook.com/profile.php?id=1048647556
Merhaba, 5,5-6 aylık bir sincabım var. 130 g civarında anadolu sincabı. Geçen pazar köpeğimizi tuvalete çıkardığımda sokakta 10-15 günlük olduğunu tahmin ettiğimiz yavru bir kedi buldum. pazartesi günü kediyi veterinere götürdük. "çok sağlıklı, yaşar" dedi. biz de aşılarını yaptırmaya gideriz daha sonra diye düşündük. evde ki tüm hayvanlarla tanıştırdık kediyi. Sincap dahil. 5 dakikaya yakın bir arada kaldılar, birbirlerini kokladılar. pazartesi günü sincap biraz iştahsızdı. salı günü dışarıdaydık (sincabım dışarıdayken omzuma çıkar, etrafı izler) ve sincap sürekli çantasına girip yatmaya çalışıyordu. o gün hiçbirşey yemedi, yolda giderken elime çişini yaptı(tuvalet eğitimimiz var normalde) eve gelir gelmez kuyruğuyla bacaklarını yıkadım, kuyruk ıslak olduğu için dengesi bozuldu düştü. burnunu kontrol ettim bir taraf tıkalıydı. 2 gün yavru kediyi kıskanmış olabilir diye düşündük çünkü sincapla çok fazla vakit geçiriyorum. bakıma muhtaç bi bebek gelince de haliyle daha az ilgilenebildim. o iki günde minimum 10 saat üzerimdeymiştir. salı gece yemesi için fındık verdim. klasik yeme pozisyonunu aldı ama birkaç saniye sonra fındık ağır gelmişçesine kollar aşağıya düştü, birkaç kez daha denedi kollarını kaldırıp yemeyi. olmayınca kendisi kafasını eğerek yemeye çalıştı. bu sefer kafası ağır geldi birkaç kez daha uğraştıktan sonra ağzında fındıkla uyudu. kafasını bile kaldıramıyordu. nefes alıp verişinde de minik bi problem vardı (burnu tıkalı olduğu için). ertesi gün (çarşamba) egzotik hayvanlarla ilgilenen bir veternier bulup aradım zira farklı şehirlerdeydik. bana sincaplardan anlamadığını 5 yılda 2 sincap geldiğini söyledi. yaşadığım şehirde de böyle bir veteriner bulamadım ve sincaba birşey olduğunda kime gideceğimi bilemiyorum. veteriner beye durumu anlattım yavru kedinin hasta olmasa bile taşıyıcı olabileceğini, antibiyotik kullanmamızı önerdi. biz de diğer hayvanlarımız için gittiğimiz veterinerimize gittik anlattık durumu. antibiyotik konusunda hemfikirlerdi ama ikisi de sincaplarda hangi ilaç kullanılmalı ve dozajı hakkında fikir yürütemediler. internet üzerinden yurtdışında yaşayan sincap sahiplerinin forumlarını bulup antibiyotiği de dozajını da öğrendim. 3 gün antibiyotik vurduk. ilk gece ateşi çıktı, sirkeli sulu bezle ateşini düşürmeye çalıştım. 3. günün sonunda canavar gibiydi :) (cuma) cumartesi sabah yine iştahı yerindeydi, bakışlar normaldi. cumartesi gecesi kedinin yanından geçti sadece ve birkaç saat içerisinde yeniden hastalanmaya başladı. pazar günü bütün gün hiçbirşey yemedi, şırıngayla ağzından yoğurt suyu enjekte ediyoruz. başka ne yapabilirim? sıkıntı ne olabilir? evde yaşayan herkes nezle, bizden geçmiş olma ihtimali var mıdır? ve en önemlisi gidebileceğim bir veteriner tavsiye edebilir misiniz?
Linkback: http://www.gencveteriner.com/index.php?PHPSESSID=6138c07565366616934a3d3e1ab09185&topic=5328.0


Çevrimdışı eXcaLibuN

  • Administrator
  • Fanatik Üye
  • *
    • İleti: 4732
    • Teşekkür: 1600
    • Cinsiyet:Bay
  • Veteriner Hekimlerin Dünyası
  • Sınıf: Mezun
  • Üniversite: Yüzüncü Yıl
okumam baya zaman aldı :) kusura bakmayın biraz geç oldu.

daha onceden verdiğiniz antibiyotiği kullanın yalnız 5 gün devam edin. muhtemelen kedinizle gelen bir hastalık veya strese bağlı olarak ortaya çıkan bir rahatsızlık söz konusu diye düşünüyorum. bana kalırsa kediyi evden çıkarmanız uygun olur. sincabınıza antibiyotiğin yanında novalgin hapını çok ufak kırık günde tek sefer verebilirsiniz.

en önemlisi bir hekim arkadaşımızı sormuşsunuz şahsen bakan bir meslektaşım var mı bilmiyorum ama istanbulda oturduğunuzu varsayarak istanbul üniversitesi veteriner fakültesinde egzotik hayvanlar anlayın hocamız var orada size yardımcı olabileceklerini düşünüyorum. geçmiş olsun.
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com