GençVeteriner | Veteriner Hekimlik ve Evcil Hayvan Portalı
Veteriner Hekim ve Evcil Hayvan Platformu

Bütün çabalara rağmen kaplumbağa hastalanırsa ne yapabilirsiniz?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı eXcaLibuN

  • Administrator
  • Fanatik Üye
  • *
    • İleti: 4732
    • Teşekkür: 1600
    • Cinsiyet:Bay
  • Veteriner Hekimlerin Dünyası
  • Sınıf: Mezun
  • Üniversite: Yüzüncü Yıl
Bütün çabalara rağmen kaplumbağa hastalanırsa ne yapabilirsiniz?
 
Kötü beslenmenin dışında başkaca hastalanma sebepleri de vardır. Yerlerinin soğuk olması, soğuk su ve gıda zehirlenmesi ishalin baş sebebidir. Öncelikle ısıyı artırmak gerekir. Yemlerinin oda ısısında olması gerekir. Kuru-ıslak arası yem vermek her zaman en doğrusudur (Sera Raffy I ve P ). Sera Diropur R ishallerini kesecektir, tamamen bitkiseldir.
 
Az hareket ve yanlış beslenme bu sefer kabızlığa yol açacaktır. Biraz marula Sera laxopur R veriniz ve her gün ılık bir banyo ve biraz hareket kabızlığın geçmesine yardımcı olacaktır.
 
Ayrıca üşütmeden kaynaklı hastalıklarda Sera bronchipur R kullanılabilir. Bu tarz hastalıklarda kaplumbağa nefes almada zorluk çeker, hapşırır, burun akıntıları görülür, gözleri şiş ve kapanır. Böyle bir durumda mutlaka tedavi şarttır.
 
İştahın kesilmesi her zaman kötü bir işaret olmayabilir. Sadece yemeğini reddediyor olabilir. Ancak kış uykusundan uyanan tüm hayvanların iştahlarının yerinde olması gerekir, yoksa açlıktan ölebilirler. Özellikle vitamin ağırlıklı beslenme şarttır (Sera Vitalipur R) Ağızlarına damlatmak gereklidir, hatta kabul etmiyorlarsa zorla verilmelidir. Birkaç gün içerisinde yemelerinin düzeleceği garantidir. Ancak önemli olan: Hayvanların ısısı 20 C'nin üstünde olmalıdır. Eğer ısı bunun altındaysa kaplumbağanın uygun şekilde uyanmadığı düşünülmelidir.
 
İştahsızlık aynı zamanda hastalıktan, şoktan veya ortamındaki başka sıra dışı olaydan da kaynaklanabilir. Bu yüzden her akşam 5-8 damla arası suya eklemenizi tavsiye ediyoruz, bunda kaplumbağanın ağırlığı da önemlidir.
 
Kaplumbağanın üşütmesi veya kabuğunun yumuşaması tehlikeli bir durumdur ve HER ZAMAN yetersiz beslenme ile ilgilidir. Tedavisinde UV ışığı yardımcı olacaktır. Bunun yanında vitamin de verilmesi gereklidir.
Linkback: http://www.gencveteriner.com/index.php?PHPSESSID=7f16d45d15014a312c5af2517c46ff9a&topic=2961.0
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com