GençVeteriner | Veteriner Hekimlik ve Evcil Hayvan Portalı

Veterinarium => Aşılar => İlaçlar ve Aşılar => Kanatlı Aşıları => Konuyu başlatan: eXcaLibuN - 23 Mart 2011, 14:26:49

Başlık: Nobilis CAV P4-Tavukların Enfeksiyöz Tavuk Anemisi Aşısı
Gönderen: eXcaLibuN - 23 Mart 2011, 14:26:49
Nobilis CAV P4

Nobilis CAV P4, Tavukların Enfeksiyöz Tavuk Anemisi 'ne (Chicken Infectious Anaemia) karşı aktif immunizasyonu için kullanılan canlı attenüe bir aşıdır.

Bileşim 
Bir dozundaki aktif madde miktarı:
Canlı CAA virusu 26P4 suşu: >= 3.0 log10< TCID50

Formulasyon
Liyofilize aşı.

Endikasyonlar 
Tavukların 6 haftalık yaştan itibaren, yumurtlama döneminden 6 hafta öncesine kadar aşılanarak Enfeksiyöz Tavuk Anemisi Hastalığı'na karşı korunması amacı ile kullanılır.

Aşılama Programı 
Aşı 6 haftalık yaştan itibaren, yumurtlamaya döneminin başlangıcından önce aşılanır. Yeterli antikor düzeylerinin garanti altına alınması amacı ile damızlık sürüler, yumurtlama döneminin başlangıcından en az 6 hafta önce aşılanmış olmalıdır. CAV aşılamaları diğer canlı Reo aşıları veya inaktif viral aşılar ile kombine halde ( kas içi veya deri altı yolla), Tavuk çiçeği ( kanat zarına batırma) veya Nobilis AE + Pox aşıları ile kombine halde uygulanabilir.

Dozaj
Her bir hayvan için 1 doz (0.2 ml).

Uygulama şekli 
Kas içi veya deri altı enjeksiyon: 
- 1000 doz aşı 200 ml Intervet'in diluenti Dilavia ile çözdürülür. 
- Kas içi veya deri altı yolla 0.2 ml uygulanır.

Kanat zarına batırma metodu:
- 1000 doz aşı 13 ml Intervet'in diluenti Unisolve ile çözdürülür. 
- Herbir hayvan aşılanmadan once çift uçlu iğnenin her iki haznesi dolacak şekilde çözelti içerisine daldırılır, iğne kanadın altından kanat zarına batırılır.

İnaktif aşılarla birlikte kullanım: 
- Aşı 2 ml Steril Fosfat Tampon Çözeltisi (PBS) içerisinde çözdürülür ve bu çözelti inaktif aşıya ilave edilir. Kullanım öncesinde aşı iyice çalkalanmalıdır.

Atılma Süresi 
0 gün.

Sunum 
Her biri 1000 doz aşı içeren 10'ar şişelik kutularda

Saklama koşulları
2-8°C'de güneş ışığından korunarak saklanmalıdır.

Kontra-endikasyonlar 
Aşı yumurtlama döneminde kullanılmamalıdır.

Diğer bilgiler 
Nobilis CAV P4 İntervet'in  canlı Reo aşısı (Nobilis Reo 1133), Nobilis OVO Diphterin,  Nobilis AE + Pox ve Intervet'in inaktif viral aşıları ile kombine edilebilir.
Boş veya kısmen kullanılmış şişeleri kanunlara uygun olarak imha ediniz.

Uyarılar 
- Aşılama sonre ellerinizi ve ekipmanları yıkayıp dezenfekte ediniz.
- Sadece sağlıklı hayvanlar aşılanmalıdır..
- Aşı çözdürüldükten sonra 4 saat içerisinde kullanılmalıdır.

intervet