Veteriner tıbbi ürünlerin perakende satışı için izin alan veteriner muayenehaneleri, poliklinikleri ve hayvan hastaneleri, yem katkı maddesi veya premiks satmaları durumunda, gerekli hijyen koşullarını sağlamaları halinde "onaylı yem işletmesi" olarak kabul edilecek. -Yem işletmelerine verilen işletme kayıt belgeleri, diğer kamu kurum veya kuruluşlardan ilgili mevzuat gereği izin veya ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmayacak.
ANKARA (ANKA) - Veteriner tıbbi ürünlerin perakende satışı için izin alan veteriner muayenehaneleri, poliklinikleri ve hayvan hastaneleri, yem katkı maddesi veya premiks satmaları durumunda, gerekli hijyen koşullarını sağlamaları halinde "onaylı yem işletmesi" olarak kabul edilecek.
Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Yem Hijyeni Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yem işi alanında faaliyet gösteren kuruluşlara verilen işletme kayıt belgeleri, diğer kamu kurum veya kuruluşlardan ilgili mevzuat gereği izin veya ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmayacak.
Tebliğ ile yem işletmelerinin onayı için daha önce istenen işyeri açma ve çalışma ruhsatı belgesi ile yapı kullanım izin belgesi zorunluluğu kaldırıldı. Veteriner tıbbi ürünlerin perakende satışı için izin alan veteriner muayenehaneleri, poliklinikleri ve hayvan hastaneleri, yem katkı maddesi veya premiks satmaları durumunda, gerekli hijyen koşullarını sağlamaları halinde "onaylı yem işletmesi" olarak kabul edilecek.
İşletmelere verilen işletme onay belgeleri, diğer kamu kurum veya kuruluşlardan ilgili mevzuat gereği izin veya ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmayacak.
Bu arada Tebliğ ile bugüne kadar Bakanlık'tan ruhsat almış olan yem işletmeleri ile onay ya da kayda tabi olmadan faaliyette bulunan işletmelerin kayıt ve onay işlemlerinde 1 yıl süre uzatımına gitti. Buna göre Bakanlıktan ruhsat almış olan yem işletmeleri, 1 Ocak 2014 tarihine kadar bu Yönetmelik hükümlerini yerine getirerek kayıt veya onay işlemlerini yaptıracak. Yine bugüne kadar onay ya da kayda tabi olmadan faaliyette bulunan ancak bu Yönetmeliğe göre onay ya da kayıt altına alınması gereken işletmeler, 1 Ocak 2014 tarihine kadar bu Yönetmelik hükümlerini yerine getirerek kayıt veya onay işlemlerini yaptıracak. (ANKA)
(HGS/HF)