Muhabbet kuşum hasta - Sayfa 2

Muhabbet kuşum hasta

Başlatan lion983, 06 Kasım 2014, 03:51:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eXcaLibuN

benim dediğim gibi ;) geçmiş olsun
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

lion983

Evet gelelim gelişmelere Kuşuma ilk gün ağızdan tek damla şeklinde Baytril k %2,5 vermiştim fakat bir süre sonra ilacı tamamiyle kustuğunu gördüm. Kuşuma 5 gün tedavi uygulayacaktım ama gerek Bayer firması veteriner tavsiyesi ile gerek İstanbuldaki veteriner arkadaşın tavsiyesi ile o günü ilaç kullanmamış sayıp günün 5 günden altı güne ilacın verilme şeklinide burdaki veteriner arkadaşın tavsiyesi ve diğer veterinerlerin tavsiyesi ile suya karıştırıp damla şeklinde vermeyi denedim ozamanda belki bırazını attı ama yinede ilacın büyük bir bölümünü almış oldu.Sonuç itibariyle ilacı 6 gün kullanmış oldum bu gün 7. gün ilaç vermiyorum. Natural multi mix adında içinde birçok vitamini barındıran ayrıca E-Coli ye de karşı etkili olan Güvercinler için genelde kullanılar bir vitamin kullanıyorum bu arada Diazmye 256 sparişimde gelmek üzere.

Kuşumda gelişmeler:

1.Gündüz uyumayı kesti (Yani kanat altı yapmıyor ama uyuklama hali yinede var )
2.Dışkılaması değişti büyük dışkılıyor.
3.Bıraz daha hareketlendi
5.Hala zayıf

Genel olarak kuşuma ilaç kullandığım süre zarfında bol karışık mama yaptım içinde yok yok diyebilirim ve ilaç boyunca verdim kilo kaybı yaşamasın vucut düşmesin diye ayrıca karışımda yeşillik olduğundan ishal olmasın diye ve bu hastalığın vucut yağını erittiğini bildiğim için yağ oranı artması bakımından hem mamada yağ yapıcı malzeme ( fıstık , ceviz , fındık, çekirdek , nijer tohumu) gibi kullandım hemde kanarya yemi olan ishali önleyen Aspur verdim. Şimdi kuşuma dediğim gibi vitamin uyguluyorum devamında ise E-Coli hastalığının geçmiş olduğunu düşünüp Megabakteri hastalığının olduğunu düşünerek Orkun Gören (Saka üreticisi) arkadaşın tavsiyesi üzerinde Biteral 250mg tablet uygulamasına geçicem.

eXcaLibuN

öncelikle geçmiş olsun bu süreçten sonra ki benim tavsiyem artık daha ilaç kullanmayın ne vitamin ne de başka birşey normal rütün hale geri dönün.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'

lion983

İlacı kestim sadece mama veriyorum kilo alması için ilaç konusunda ilaç vermiyorum şimdilik izliyorum vucudu bıraz dinlensin.Diazyme 256 kullanacam tek olarak oda ilaç değil zaten

eXcaLibuN

bence onu da kullanmayın vücut kendisini toparlasın her dışardan verdiğinizi karşılamak zorunda yoğun bir tedavi süreci geçirdi ve sonuca ulaştığımızı düşünüyorum normal standart hayatına geri dönsün ve ne fazla ne eksik eskisi gibi ilgi gösterin

lion983

Bayadır yazmadım merak edenler var ise minik dostumuz sağlığına kavuştu :) Baytril den sonra malesef istediğim düzeye gelmedi takribi 3/4 gün izledikten sonra Biteral tablet tedavisine başladım 8 gün verdim yukarda tarifini yazmıştım sonrasında diazyme 256 iki gün  sonrasında 3 gün vitamin verdim ve bu süre zarfında hep mama + darı + Çimlenmiş buğday verdim şuan kemiği etlerin içine gömüldü :) Kemik felan kalmadı dışkısı normale döndü ufacık dışkılıyor ve şekli felan çok düzgün ayrıca eskiden kıçına yapışırdı oda yok eşinin yanına tekrar koyduk  iyileşti iyileşmesine ama çok bağırıyor :))))))) Neyse artık sağlık olsun.

eXcaLibuN

Çok geçmiş olsun bu durumu bizimle paylastiginiz için teşekkür ederim.

lion983

Ben teşekkür ederim yardımlarınız için.