Arkadaşlar muhabbet kuşum hakkında acil yardım istiyorum :( - Sayfa 2

Arkadaşlar muhabbet kuşum hakkında acil yardım istiyorum :(

Başlatan oktayyildizz, 14 Kasım 2014, 21:15:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lion983

Eline alıp üst ana hattı baktınmı hiç kırık olsa ordan belli olur elinle kanadını açtığında tepkimesi oluyormu çok

oktayyildizz

Hayır hiç elime almadım . Rahatsız etmek istemedim zaten son 3 günde sadece bu sabah kafesinden çıkardım yaklaşık 1 saat boyunca omzumda durdu tüylerini temizledi . Kendisine yaklaşmama izin vermiyor parmağımı uzattığım zaman kaçıyor . Bende rahatsız olmasın diye üstelemedim . Kafesinden çıkarmakta çok zor oldu zaten çıkmak istemiyor kafesten benim merak ettiğim soru kanadı kırılmış olsaydı kanadını açabilir miydi veya bu titremenin sebebi nedir ? Uyanık olduğu zaman kanadı sürekli titriyor arada açmaya çalışıyor diğer kanadının yarısı kadar yukarı kaldırabiliyor ama kanadını geremiyor.

lion983

Kuşunuz kanadının sarkması aslında bir kırılma göstergesi olmakla beraber olmayada bilir.Ama kırık şüphesinin en belirgin tesbiti kuşun uçamamasıdır.Kırık durumunda eyer bir veterinerden yardım alamıyorsanız. Yapabileceğiniz tek şey Kanat tam olarak yerine yerleştirilmeli ve ince bir sargı bezi ile bağlanmalıdır. Bu bağ 4-5 cm genişliğinde olmalı ve kuşun ayaklarını kullanabilmesine olanak sağlayacak şekilde alt kısmında kuşun ayakları hizasına iki delik oyulur ve kanatla birlikte vücudu sarılarak düğüm kısmı yukarıda olmalıdır. Birkaç haftada kuş iyileşir, ancak kırık eklem yerine yakınsa kanadını kullanamaz. Ancak bir süre sonra neşesine kavuşur ve yıllarca yaşayabilir.

oktayyildizz

Teşekkür ederim yardımlarınız için hiçbir veteriner ilgilenmek istemiyor arıyorum bizim yapabiliceğimiz birşey yok diyorlar . Az sonra 3 adet video ekleyeceğim farklı açılardan görmek mümkün ona göre bir yorum yapabilirseniz yarın bir veterineri arayıp götürmeyi düşünüyorum en azından bir röntgen çekilsin.

lion983

Rica ederim ayrıca kuşun kanadının titremesi büyük ihtimal korkudandır zamanla geçebilir. Çünkü bildiğim iki neden var ya Korkuyordur ki ( Yaşadığı olay yüzünden şoktadır korkmuştur ) İki Soğuktan oda zannımca soğuk bir ortamda değildir.

oktayyildizz

Muhabbet kuşlarında kanadın incinmesinin iyileşme süresini bilmediğim için tek tesellim kanadını kaldırıyor olabilmesi yarın bir veterinere götürüp detaylı bilgi almayı düşünüyorum.

lion983

Varsa öyle bir şansınız götürün daha iyi olur ama yoksa çareniz dediğim şekilde yöntem uygularsınız.

lion983

Kuşunun kanadı kırık gibi duruyor ama dediğim gibi en büyük kanıtı uçamamaktır. Yinede Veterinere götürme şansınız var ise lütfen en kısa sürede götürün yada iki üst mesajımda belirttiğim gibi kuşun kanadını sarınız.