Hoşgeldin, Ziyaretçi!!
Bizi Takip Edin... Facebook twitter google youtube blogger rss



DUYURULAR!!!

Gencveteriner.com artık VetRehberi.Com İsmi altında yayın yapmaya başlamıştır. Tüm üyelerimize duyrulur.


Veteriner Hekimlere Sorun bölümü kapatıldı. Sorularınızı yeni sitemizin Soru-Cevap bölümünde sorabilirsiniz.



Anlayışınız ve Gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler...


işte size suni tohumlama ile ilgili soru ve cewap..

GençVeteriner | Veteriner Hekimlik ve Evcil Hayvan Portalı/işte size suni tohumlama ile ilgili soru ve cewap.. => 1) Aşağıdakilerden hangisi doğada hayvanlar arasında varoluştan beri süregelmekte olan çiftleşme olayına bir an için ara verilip devreye bir insan ve bir de teknik faktörün sokulması olayıdır? A) Mikrobiyoloji B) Tüp bebek C) Sun’i tohumlama

Gönderen Konu: işte size suni tohumlama ile ilgili soru ve cewap..  (Okunma sayısı 7358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı _DeSPeRaDo_

  • *
  • Avatar Yok
  • Üye ID: 378
  • İleti: 7
  • Nerden:
  • Teşekkür: 2
1) Aşağıdakilerden hangisi doğada hayvanlar arasında varoluştan beri süregelmekte olan çiftleşme olayına bir an için ara verilip devreye bir insan ve bir de teknik faktörün sokulması olayıdır?

A) Mikrobiyoloji
B) Tüp bebek
C) Sun’i tohumlama
D) Hibritleme
E) Teriogenoloji

--------------------------------------------------------------------------------
2) Aşağıdakilerden hangisi başarılı bir sun’i tohumlamanın doğal sonuçlarından biri değildir?

A) Fertil gametlerin ayrışması
B) Zigot oluşumu
C) Süreğinden üreme olayı
D) Embriyo oluşumu
E) Fötüs oluşumu

--------------------------------------------------------------------------------
3) Testislerin yer aldığı, boğada ve koçta bulunan kesenin adı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sertoli
B) Kaput
C) Skrotum
D) Ampulla
E) Duktus

--------------------------------------------------------------------------------
4) Aşağıdakilerin hangisi, üreme hormonlarının yapısını oluşturan doğal kimyasal yapılardan biridir?

A) Rete
B) Protein
C) Kramaster
D) Goblet
E) Semiralis

--------------------------------------------------------------------------------
5) Beyin tabanında yer alan ve hipofiz ile bağlantısı bulunan organ aşağıdakilerden hangisidir?

A) Prepüsyum
B) Sertoli
C) Hipotalamus
D) Semiralis
E) Epididimis

--------------------------------------------------------------------------------
6) Aşağıdakilerin hangisi, dişilerin belli fizyolojik ve psikolojik belirtiler göstererek erkeği kabul etme zamanı ve süresidir?

A) Gebelik
B) Kızgınlık
C) Ergenlik
D) Gelişim
E) Regli

--------------------------------------------------------------------------------
7) İneklerde kızgınlık siklusu ve kızgınlık süresi sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?

A) 22 gün, 21 saat
B) 20 gün, 17 saat
C) 19 gün, 15 saat
D) 21 gün, 18 saat
E) 20 gün, 16 saat

--------------------------------------------------------------------------------
8) Aşağıdaki canlıların hangisinden sun’i vajen yardımı ile sperma alınamaz?

A) Boğa
B) Koç
C) Deve Kuşu
D) At
E) Teke

--------------------------------------------------------------------------------
9) Aşağıdakilerden hangisi doğal vajenin koşullarını sağlama amaçlarından biri değildir?

A) Sıcaklık özelliği sun’i vajen boşluğuna süpaplı musluk yardımıyla konulan suyla sağlanır
B) Basınç özelliği hem su hem de sun’i vajen boşluğuna süpap vasıtasıyla üflenen hava ile sağlanır
C) Sun’i vajenin kayganlığı saf steril vazelinle sağlanır
D) Sun’i vajen silindiri genellikle sert lastikten, iç lastiği yumuşak bir maddeden yapılır
E) Çok soğuklarda ve dışarıda sperma almak gerektiğinde lastik huni ve sperma alma kabının ısıyı geçirmeyen bir tabaka ile örtülmesi zorunludur

--------------------------------------------------------------------------------
10) Aşağıdakilerden hangisi ejekülatın tanımıdır?

A) Sun’i vajen parçalarından biridir
B) Spermatozoonların toplu hareketlerine denir
C) Spermatozoonlarda ölülük-canlılık oranını saptamada kullanılan yöntemdir
D) Testislerin içinde yer aldığı kese benzeri organdır
E) Erkek hayvandan bir defada elde edilen spermadır

--------------------------------------------------------------------------------
11) Aşağıdakilerin hangisi spermatozoonların topluca yaptıkları hareketlerin bütününe verilen isimdir?

A) Spermatozoon motilitesi
B) Spermatozoon yoğunluğu
C) Spermatozoon masaktivitesi
D) Spermatozoon anomalileri
E) Ejekülat

--------------------------------------------------------------------------------
12) Aşağıdakilerin hangisinin sperma masaktivitesi çıplak gözle görülebilir?

A) Boğa
B) Deve
C) Katır
D) Koç
E) At

--------------------------------------------------------------------------------
13) Aşağıdakilerden hangisi spermatozoon motilitesini tanımlayan ifadedir?

A) Erkek hayvandan bir defada elde edilen bir spermadır
B) Normalin dışında biçim gösteren spermatozoonlardır
C) Spermatozoonların kitle hareketine verilen addır
D) Spermatozoonların bir yönde güçlü hareketine denir
E) Spermanın dışarı verilmesi olayıdır

--------------------------------------------------------------------------------
14) Aşağıdakilerin hangisi sperma sulandırıcılarının kullanım amaçlarından biri değildir?

A) Spermanın hacmini arttırmak
B) Spermatozoonların canlılığını uzun süre evam ettirmek
C) Spermatozoonları ani ısı değişimlerinden korumak
D) Spermatozoon anomalilerini belli bir üst sınırda tutmak
E) Çeşitli bakterilerin spermatozoonlara zarar vermesini önlemek

--------------------------------------------------------------------------------
15) Aşağıdakilerden hangisi sperma sulandırıcısının taşıması gereken özelliklerden biri değildir?

A) Ozmotik basıncı izotonik olmalıdır
B) Vücut ısısında olmalıdır
C) Spermatozoonların beslenmesini sağlayan besin maddelerini içermelidir
D) Lipoprotein ve lesitin içermelidir
E) Spermatozoonların yaşaması için gerekli olan sentetik kimyasal maddeler arasında bir denge bulunmalıdır

--------------------------------------------------------------------------------
16) 40 cm3’lük yumurta sarısı içeren bir sulandırıcı hazırlanması durumunda ihtiyacımız olan sodyum sitrat solüsyonu miktarı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 10 cm3
B) 160 cm3
C) 8 cm3
D) 200 cm3
E) 20 cm3

--------------------------------------------------------------------------------
17) Spermanın muhafazasında aşağıdakilerden hangisi amaçlanmaz?

A) Spermanın metabolizmasını düşürmek
B) Ortamdaki besin maddelerinden azami yararı sağlayarak ömrünü uzatmak
C) Spermadan yararlanma oranını arttırmak
D) Ekonomik davranmak
E) Spermanın metabolizmasını hızlandırmak

--------------------------------------------------------------------------------
18) Spermanın saklama ısısı olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) 0oC’ye kadar düşürülerek kısa süreli saklanır
B) 5oC’ye kadar düşürülerek kısa süreli saklanır
C) 5oC’ye kadar düşürülerek uzun süreli saklanır
D) 35oC’ye kadar düşürülerek uzun süreli saklanır
E) 69oC’ye kadar düşürülerek uzun süreli saklanır

--------------------------------------------------------------------------------
19) Aşağıdakilerden hangisi spermatozoonların düşük ısıdan zarar görmesini engelleyen maddedir?

A) Gliserin
B) Gliserol
C) Androjen
D) Gomerulus
E) Adenin

--------------------------------------------------------------------------------
20) Aşağıdakilerin hangisi spermanın dozlandığı sperma dondurulma evresidir?

A) Ekilibrasyon
B) Gliserolizasyon
C) Dondurma
D) Spermanın ilk sulandırması
E) Çözme

--------------------------------------------------------------------------------
21) İneklerde en yaygın donmuş sperma ile tohumlama yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Vaginal
B) Rekto-vaginal
C) Servikal
D) Spekülum –serviks pensi
E) Hepsi

--------------------------------------------------------------------------------
22) İneklerde en uygun tohumlama zamanı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kızgınlıktan önce
B) Kızgınlığın başlangıcında
C) Kızgınlığın son üçte birinde
D) Kızgınlığın başlangıcından 12 saat sonra
E) Kızgınlığın ortasında

--------------------------------------------------------------------------------
23) Rekto-vaginal yöntemde donmuş sperma aşağıdaki sıvılardan hangisinde muhafaza edilir?

A) Buzlu su
B) Kuru buz
C) Sıvı azot
D) Gliserol
E) Saf alkol

--------------------------------------------------------------------------------
24) Koyunlarda sun’i tohumlama aşağıdaki yöntemlerden hangisiyle yapılır?

A) Rekto – vaginal
B) Servikal
C) Vaginal
D) Spekülüm-serviks pensi
E) Hepsi

--------------------------------------------------------------------------------
25) Dölveriminin fizyolojik sınırlar içerisinde devamlılığı aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?

A) Sterilite
B) İnfertilite
C) Fertilite
D) Heritabilite
E) Balanitis

--------------------------------------------------------------------------------
26) Sterilitenin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Dölverimi düşüklüğüdür
B) Sterilizasyona tabi tutulmuş spermadır
C) Canlıda mutlak kısırlıktır
D) Testis dokusu yangısıdır
E) Ovarium büyüklüğünün azalmasıdır

--------------------------------------------------------------------------------
27) Aşağıdakilerden hangisi, dişinin kızgınlık göstermemesi haline verilen addır?

A) Anöstrus
B) Suböstrus
C) Metöstrus
D) Metritis
E) İnfertilite

--------------------------------------------------------------------------------
28) Aşağıdakilerden hangisi ineklerde dölverimi bozukluğuna neden olan hastalıklardan biri değildir?

A) Bruselloz
B) Balanitis
C) Tüberküloz
D) IBR-IPV
E) Leptospirozis

--------------------------------------------------------------------------------
29)


A) 14 gün süreyle her gün enjekte edilir
B) 14 gün arayla 3 kez enjekte edilir
C) 11 gün arayla 2 kez enjekte edilir
D) 11 gün süreyle her gün enjekte edilir
E) 14 gün arayla 2 kez enjekte edilir

--------------------------------------------------------------------------------
30) Koyunlarda östrus senkronizasyonunun uygulanma şekli aşağıdakilerden hangisidir?

A) İki kez sıfat sezonu içinde
B) Biri sıfat sezonu içinde, diğeri sıfat sezonu dışında iki dönem halinde
C) İki kez sıfat sezonu dışında
D) İki kez sıfat sezonu içinde, bir kez sıfat sezonu dışında
E) Bir kez sıfat sezonu içinde, iki kez sıfat sezonu dışında

Cevaplar
1 C
2 A
3 C
4 B
5 C
6 B
7 D
8 C
9 E
10 E
11 C
12 D
13 D
14 D
15 B

16 B
17 E
18 C
19 B
20 D
21 B
22 E
23 C
24 C
25 C
26 C
27 A
28 B
29 C
30 B

Linkback: http://www.gencveteriner.com/iste-size-suni-tohumlama-ile-ilgili-soru-ve-cewap-t2105.0.html





*

Çevrimdışı SIPAtuLa

  • *
  • Avatar Yok
  • Üye ID: 2320
  • İleti: 36
  • Nerden: istanbuL
  • Teşekkür: 3
Ynt: işte size suni tohumlama ile ilgili soru ve cewap..
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2009, 13:12:40 »
çookk teşekkürler....


*

Çevrimdışı aseptik1

  • *
  • Avatar Yok
  • Üye ID: 2325
  • İleti: 1
  • Nerden: ORDU
  • Cinsiyet: Bay
  • Teşekkür: 0
Ynt: işte size suni tohumlama ile ilgili soru ve cewap..
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2009, 12:12:32 »
SEVGİLİ ÖĞRENCİ ARKADAŞLAR BUNLARI BİLMENİZ YETMİYOR.DİPLOMANI ALDIKTAN SONRA DEVLET BABA DİYORKİ YETMEZZZ BİDE SERTİFİKA ALDA ÜÇ BEŞ KURUŞ KAZANALIM.MANİK DEPRESİF Bİ DURUM

önder

*

Çevrimdışı SIPAtuLa

  • *
  • Avatar Yok
  • Üye ID: 2320
  • İleti: 36
  • Nerden: istanbuL
  • Teşekkür: 3
Ynt: işte size suni tohumlama ile ilgili soru ve cewap..
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2009, 14:53:09 »
hayırLısı ne diyelim


*

Çevrimdışı kralve21

  • *
  • Avatar Yok
  • Üye ID: 2362
  • İleti: 4
  • Nerden:
  • Teşekkür: 0
Ynt: işte size suni tohumlama ile ilgili soru ve cewap..
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2009, 23:00:03 »
:D



Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 


işte size suni tohumlama ile ilgili soru ve cewap.. Konusuna Ait Benzer Konular

Suni Tohumlama ve Embriyo Transferi Y.
Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışı... Devamı...

Gösterim: 3992 - Yanıt: 0 - Başlatan:eXcaLibuN
Suni Tohumlama Programı
Tanım: Suni tohumlama teşvik çalışmalarında kullanılmak üzere hazırlanmış bir ms acces çalışması....link: https://hotfile.com/dl... Devamı...

Gösterim: 36384 - Yanıt: 81 - Başlatan:eXcaLibuN
Suni Tohumlama ile ilgili Genel Bilgiler
SUNİ TOHUMLAMAUygun tohumlama zamanında olduğu belirlenen dişi hayvanların genital kanallarına spermaların hijyenik koşullarda n... Devamı...

Gösterim: 6211 - Yanıt: 0 - Başlatan:eXcaLibuN
Suni Tohumlama Kursu Duyurusu
Suni Tohumlama Kursu DuyurusuManisa Veteriner Hekimleri Odası Aralık ayı içerinde kurs düzenleyecektir.25 kişi sınırlı.İRTİBAT T... Devamı...

Gösterim: 3890 - Yanıt: 1 - Başlatan:mukeat
Kedilerimle ilgili soru(n)larım var
Öncelikle herkese merhaba. Foruma daha yeni üye oldum, bu sebeple bir takım hatalarım olursa şimdiden kusura bakmamanızı rica ed... Devamı...

Gösterim: 1901 - Yanıt: 1 - Başlatan:Gorkem1925

Facebook Sayfamız

Profil

 
 
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

En Popüler Bölümler

Yeni Üyelerimiz

Forum İstatistikleri

  • stats Toplam Üye: 11173
  • stats Toplam İleti: 14458
  • stats Toplam Konu: 3945
  • stats Toplam Kategori: 6
  • stats Toplam Bölüm: 181
  • stats En Çok Çevrimiçi: 943