GençVeteriner | Veteriner Hekimlik ve Evcil Hayvan Portalı
Veteriner Hekim ve Evcil Hayvan Platformu

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı eXcaLibuN

  • Administrator
  • Fanatik Üye
  • *
    • İleti: 4732
    • Teşekkür: 1600
    • Cinsiyet:Bay
  • Veteriner Hekimlerin Dünyası
  • Sınıf: Mezun
  • Üniversite: Yüzüncü Yıl


Ordu'nun Ulubey ilçesinde bulunan ve 683 metre yüksekliğindeki Şuayip Tepesi, 'Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi' olarak hizmete açıldı.

Ulubey'in Kumrulu, Güzelyurt ve Cevizlik köyü sınırlarında bulunan Şuayip Tepesi'nin ekolojik ve topografik yönden av ve yaban hayvanları için çok uygun bir rehabilitasyon alanı olduğunu gören Ordu Valisi Ali Kaban'ın verdiği talimat doğrultusunda başlayan çalışmalar tamamlandı. Çevre sınırı 4 bin 115 metre uzunluğunda, 683 metre yüksekliğinde olan tepenin eteğinde başlayan çalışma ile 71 hektarlık bir alan kafes tel ile çevrildi. Tel ve yol çalışmalarının bitmesinin ardından alan, av ve yaban hayvanlarına ev sahipliği yapacak konuma getirildi.

DOKTOR VE KLİNİK BİLE HAZIR

Şuayip tepesi eteğinde düzenlenen törene Ordu Valisi Ali Kaban, Ulubey Kaymakam vekili vali yardımcısı Mustafa Çuhadar, Ulubey Belediye Başkanı Akif Atlı, Çevre ve Orman Müdürü Muammer Örseloğlu, Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, ilçe mahalle ve köy muhtarları ile köy sakinleri katıldı. Törende konuşan Ordu Valisi Ali Kaban, Şuayip tepesinin özgün ekolojik ve topografik özellikleri olan bir orman alanı olduğunu, yaptıkları bu çalışma ile ormanlık alanın hem kurtarılmış hem de il de çok büyük eksikliği hissedilen av ve yaban hayvanlarının rehabilitasyonuyla ilgili tesise kavuştuklarını belirtti.Vali Kaban, söz konusu alanda karaca ve diğer memeli hayvanların yaşayacağını, inşa edilen orman evinde ise sorumlu bir adet veteriner hekim ve klinik ile bekçi ve gözlemci bulunacağını kaydetti.

2 KARACA 3 TAVŞAN BIRAKILDI

Vali Kaban'ın konuşmasının ardından Şuayip Tepesi, 'Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi' olarak hizmete açıldı. Açılış sırasında 2 karaca, 3 tavşan doğaya bırakıldı. Yetkililer, tümülüs şeklinde olan Şuayip Tepesi'nin orman alanında çok miktarda kayın, gürgen, meşe, barut ağacı, geyik dikeni, dağ muşmulası ve diğer çalı formlu bitkilerin bulunduğunu, zaman içerisinde alana yaban domuzu, karaca, tilki, sansar, porsuk ve gelincik gibi hakim hayvan türlerinin de bırakılacağını açıkladılar.



medya73
Linkback: http://www.gencveteriner.com/orduda-yaban-hayati-merkezi-t2529.0.html
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com