DRONCİT

Başlatan oze, 22 Mayıs 2011, 17:39:23

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

« önceki - sonraki »

oze

*
Üye
İletiler: 9
Veteriner Hekimlerin Dünyası
KEDİME KAS İÇİ DRONCİT YAPILDI VE 1 HAFTA GEÇMİŞ OLMASINA RAĞMEN AYAĞININ ÜZERİNE BASAMIYOR. AŞI YAPILDIKTAN SONRA 2 SAAT KADAR TAŞIMA KABINDA KALMAK ZORUNDA KALDI BU ETKİLEMİŞ OLABİLİR Mİ? DERİ ALTI YAPILMASI İLE KAS İÇİ YAPILMASI ARASINDA YARARLILIK AÇISINDAN FARK VAR MIDIR?TEŞEKKÜRLER...

detayhbr

Yeni Üye
İletiler: 2
(Tercihen)Deri altı yapılması gerekir. Kasiçi yapılmışsa sinir paralizi şekillenmiş olabilir. Öyle olmuşsa çoğunlukla kendiliğinden düzelir. Bir kaç gün takp edin duruma göre yeniden hekiminize danışırsınız.
Geçmiş olsun.

icsoz

*
Üye
İletiler: 7
uygulamayı yapan arkadaşımıza götürmeniz daha güzel sonuç verir çünkü uygulama esnasında neyi nası yaptığını o biliyo SC mı yoksa İM olarakmı
veya uygulama esnasında hayvanımız rahat durmadı da istenmeden bi zarar verilmiş olabilirmi?
burada bunları bilmeden bi yargıya varmak kedinize bu uygulamayı yapan arkadaşımızın aleyhinde konuşmaktan başka bişi olmaz bu nedenle en kısa zamanda uygulamayı yapan sevgili meslektaşımıza evcil hayvanımızı götürmenizi tavsiye ederim...

oze

*
Üye
Uygulama sırasında kedim gayet rahat durdu hiç kıpırdamadı bile. İM yaptı sanırım. Uygulama yapılan kliniğe kedimi götürdüm fakat çok anlamlı bi cevap alamadım. muayenesini yaptılar çapraz bağlarında incinme olabilir onun dışında bi anormallik görünmüyor, 10 gün içerisinde kendiliğinden geçeceği söyledi. bugün enjeksiyon yapılalı 10 gün oldu ama halen tam anlamıyla basamıyor. hala topallıyor. patisine dokundurmuyor ve tırnaklarını açmıyor.

oze

*
Üye
Droncit ile bi kedinin uzun vadede bi zarar görmesi mümkün müdür? yani her halukarda bu durum geçici midir? kalıcı olma ihtimali var mıdır?ben de sağlık personeliyim fakat hayvanlarda invaziv girişimler ve ilaçlar hakkında bilgim olmadığı için endişeleniyorum :( teşekkürler...

ckurklu

Yeni Üye
İletiler: 2
Droncit'in hem kas içi hemde deri altı uygulaması vardır. Özellikle kist hydatic dediğimiz halk arasında 'kist hastalığı' olarak bilinen paraziter hastalığın kontrolünde kas içi uygulama tavsiye edilmektedir. Zaten kist aşısı diye de adlandırılır. Yağlı bir çözelti olduğunda enj. yapılan bölgede ağrı oluşabilir, hatta deri altı uygulamalarda da lokal deri reaksiyonları görülebilir.
Ben sizi özellikle ilacın kullanımı ile ilgili sorunuz hakkında bilgilendirmek istedim, kedinizi görmeden buradan yorum yapmak çok doğru olmaz. Ancak sunu söyleyebilirim 10 gün biraz uzun bir süre yapılan enj. sinir dokuya yakın bir noktaya denk gelmiş olabilir ama kalıcı olacağını düşünmüyorum bence veteriner hekiminiz ile bağlantıyı kaybetmeyin.

bayti

*
Üye
İletiler: 16
Sayın Oze, sorumlu bir hayvan sahibi olarak endişe etmeniz çok normal. Bence uygulamayı yapan hekim arkadaşımızla tekrar görüşün şayet tatmin olmazsanız başka bir hekim arkadaşa danışın. Sizde bir sağlık personeli olarak çok yakinen bilirsiniz ki zaman zaman bazı uygulamalar bazı hastalarda istenmeyen durumlara sebebiyet verebilmektedir. Ancak yine taktir edersiniz ki, hiç bir sağlık çalışanı hatta bir hasta bakıcı dahi kasten ve bilerek bir hastaya zarar vermek istemez. Benim tahminim kedinizde şekilllenen durum da beklenmdik bir şey. Hekim arkadaş bence defaatle bu uygulamayı aynı yöntemle yapmış ve bir zararını görmemişti. Bence hastayı çocukluğundan beri tanıyan hekimin bu duruma müdahalesi daha faydalı olacaktır. Ancak sizde hekiminize güvendiğinizi anlaşılır bir şekilde ortaya koyduğunuzda hekiminiz elinden geleni tüm öz güveni ile sergileyecek veya size bu tür durumlar için daha tecrübeli bir meslek büyüğümüzü tavsiye edecektir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun dileklerimle...