İNSAN VE İNEKLERİN ARASINDAKİ TEK FARK

Başlatan e_ibrahim, 24 Eylül 2011, 11:32:59

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

« önceki - sonraki »

e_ibrahim

Yeni Üye
İletiler: 2
Veteriner Hekimlerin Dünyası
Merhaba arkadaşlar,

Yeğenim lisede okuyor ve sağlık dersi öğretmeni bu soruyu cevaplayana +5 puan vereceğini belirtti. Tabi yeğenimde koşa koşa yanıma gelip bana sordu kendisi bulamamış.. Bende cevap veremedim ama kafama takıldı 2 saattir araştırıyorum. Ancak sadece tahmin ettiğim ineklerin midesinin 4 gözlü oluşu olgusu ama size danışmak istedim, şimdiden tşk.

soru : " İnsanlar ot yiyerek diyet yapar ve zayıflar. Ancak inekler sürekli ve sadece ot yer ve cüsseleri çok iri olabiliyor. Bunun nedeni nedir ?"

eXcaLibuN

Veteriner Hekim
Administrator
*
Fanatik Üye
İletiler: 4,734
midelerinde daha doğrusu işkembesinde yaşayan gözle görülmeyecek kadar ufak olan protozoonlar sayesinde yeşil bitkilerde bulunan selülozu sindirebildikleri için ottan yararlanabilmektedirler ama insanlar selülozu sindiremezler ve sadece yeşil bitkilerde ki mineral ve vitaminleri alırlar artı olarak midede hacim sağladığı için insanlarda doygunluk hisside verir mesela ineklerde de bu durumu samanla sağlamaktayız :D
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

e_ibrahim

Yeni Üye
İletiler: 2
Çok teşekkürler, bilgileriniz için..

Emeğe saygı..