kan işeyen 9 yaşında kısırlaştırılmış boxer...

Başlatan kucukfatos, 09 Aralık 2011, 23:13:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kucukfatos

Kızım yaklaşık üç aydır kan işemekte. Yemesi, içmsei, keyfi, oyunu yerinde... Dışkısı temiz. İdrarı haricinde görüntüde rahatsız olduğunu anlayamazsınız. Ancak idrarı tamamen koyu pancarsuyu renginde... Aşağıdaki tahlilleri yaptırdım. Kanser olabileceği söylendi. BAzı veterinerler operasyon dedi, bazıları ise dokundurtmayın kanser riski yüksek, daha kötü olabilir dedi. Ben de bir kanser hastasıyım. Yaklaşık 9 aydır meme kanseri ile mücadele ediyorum. Bulunduğum yerde insanlar için bile kanser tedavisi yeni gelişirken kızımı riske atamam. Çok tereddütlüyüm Lütfen bu tahlilleri yorumlayabilir misiniz? Acil yorumlarınızı bekliyorum. saygılarımla
1.       Tahlil               
TAM İDRAR TAHiLİ               

GÖRÜNÜM    sarı bulanık            
GLİKOZ   yok            
BİLİRUBİN   yok            
ÜROBİLİNOJEN   normal            
ASETON   yok            
DANSİTE   1,01            
REAKSİYON (PH)    6,0 (asit)            
PROTEİN   (3+) pozitif            
NİTRİT   yok            
KAN (Hidroperoksidaz ile)   (3+) pozitif            
LOKOSİT (Esteraz aktivitesi)    yok            
MİKROSKOPİ (400X) HER SAHADA :2-3 LOKOSİT , SİLME (100’DEN ÇOK ERİTROSİT               
1-2 EPİTEL HÜCRESİ VE BOL BAKTERİ HÜCRESİ GÖZLENDİ               

2. tahlil               
KÜLTÜR –ANTİBİYOGRAM               
KÜLTÜR    üreme olmadı            

Biyokimya  ,Tahlil               

Glukoz   126 (H)   62-108mg/dL         
Triguserid   48 (L)   50-100mg/dL         
Ure   28(L)   43-60mg/dL         
Kreatinin   1,3   0,5-1,6mg/dL         
AST   32   23-66U/L         
ALT   37   21-102U/L         
ALP   163(H)   11-10U7L         
GGT   7   1-10U/L         
LDH   497(H)   24-219U/L         
Total Protein   3,63(L)   5,50-7,5g/dl         
Albumin   2,87   2,30-3,80g/dl         
Kalsiyum   11,98(H)   8,70-11,80mg/dL         
CK   178(H)   14-120U/L         
Fosfor   2,51(L)   2,90-6,20mg/dL         
Magnezyum   2,2   1,8-2,4mg/dL         
Urik Asit   0,68(L)   0,90-2,50mg/dL         
Bakır   332,122(H)   100,000-200,000ug/dl         
Total Bilirubin   0,42   0,10-0,60mg/dL         
Direk Biluibin   0,07   0,00-0,30mg/dL         
RF   9   0-30U/ml         
Demir   92(L)   110-170ug/dl         

Hematoloji TAHLİL               

Test      Sonuç   Birim      Referans aralığı
Lökosit (WBC)      23,4   10^3/   mL   37,77
Granülosit %   D   13,7   %      10-58,5
Lenfosit (LYM%)   Y   60,8   %      4 - 9
MİD%   Y   25,5   %      1,2-6,8
Granülosit       3,2   10^3/   mL   1,2-3,2
Lenfosit   Y   14,2   10^3/   mL   0,4-0,9
MID#   Y   6   10^3/   mL   
Eritrosit      5,78   10^6/   mL   11-18
Hemoglobin      13,1   g/dL      
Hmatokrit      37,2   %      72-111
MCV   D   64,4   fL      27-31
MCH   D   22,7   pg      
MCHC      35,2   g/dL      
RDW      16,2   %      
PDW      0   %      
Trombosit      151   10^3/   mL   
MPV   D   0   fL      7,2-11,10
PCT   D   0   %      0,10-0,41

eXcaLibuN

antibiyogramın negatif çıkması enfeksiyon riskini düşünmemizi minumize ediyor...ama bence bu tahlillerde en can alıcı sonuç epitel hücrelerin idrarda gözükmesi...bu durum idrar yollarında yıkımlanmanın olduğunu gösterir..nedenleri olarak tümör kanser alerjik nedenlerden dolayı hücrelerde yıkımlanma vs...

bi ilaç önermeyi uygun bulacağım ama bana öncelikle hangi ilaçları kullandığınızı yazarmısınız?
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

kucukfatos

Öncelikle ilgilendiğiniz için yürekten teşekkür ederim. Bugün ultrasaund'a götürdük. Sağ böbreği görmek mümkün olmadı. Anladığım kadarı ile dalağın da sadece bir ucu görülebildi. Yaklaşık 8.5cm büyüklüğünde bir kitle görüldü. Veteriner arkadaşlar operasyonla açıp bakalım, kötüyse kapatıp çıkarız, yok sadece dalakta ise alıp çıkarız diyor... Ancak ben tereddütlüyüm. Bildiğim kadarı ile bazı kanser türlerinde tümör'e dokunduğunuz anda kışkırtmış oluyorsunuz. O yüzden operasyon istemiyorum. Bugüne kadar hemostop, klamoks kullandık. şu anda veterinerimizin tavsiyesi ile ara ara bemix vitamin veriyorum. onun haricinde herhangi bir ilaç uygulaması yapılmadı. Acaba ilaç yolu ilebu tümörden kurtulmanın ve bu kanamayı durdurmanın bir yolu olabilir mi? Bu gidişle kızım kısa süre sonra kansız kalacak diye korkuyorum... Şunu belirtmeden edemeyeceğim, ben kanser olduğumu öğrendiğimde doktorların çoğu bana hayvanlardan uzak dur demişti. Ancak Kızım Hanımve oğlum Efe olmasaydı ben o zorlu kemoterapi ve radyoterapileri çok çok zor atlatırdım. En azından piskolojik olarak onlar beni hayata bağladı... şimdi birşey yapamıyor olmak, bunu anlatmak için yeterli kelime yok sanırım...

eXcaLibuN

sizi anlıyorum ama operasyon yaptırmanız uygun olur diye düşünüyorum...yalnız bunun kararı size bağlı eğer ki yaptırmam diyorsanız mutlaka Theranekron bu ilacı kullanmalısınız...bunun dışındaki ilaçların mesela sizin kullandıklarınızın sadece genl bir enfeksiyon engeli oluşmaması dışında bu hastalığa bir etkisi yok..bu ilacın hücreleri rejenere etme etkisi var...ancak operasyon dışında bu şekilde düzelme ihtimali var bemix de devam edebilirsiniz tabii ki...geçmiş olsun...
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'

baytar11

Öncelikle büyük geçmiş olsun size ve kızınıza. Aslında bir tedavi seçeneği var ancak bu hastada netice alınma ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum. operasyondan o kadar da korkmayın hanımefendi, bu şekilde gözünüzün önünde erimesi sizi daha çok etkileyecektir. ben veteriner hekimim ve klinisyenim, buna benzer tümoral bi problem benim köpeğimde de olmuşu ve kurtarabildim. bence deneyin ancak iyi bir fakülte ya da hayvan hastanesini tercih edin derim. Geçmi olsun...
by@tar

baytar11

bir de hanımefendi kliniğimin facebook sayfasında bu tür hastaların ilaç ile tedavisi ile ilgili ki beşeri bir kemoterapi ilacı, bilgiler yayınlayacağım. eğer illa ki Theranekron kullanacaksanız ve operasyondan uzak kalmak ise kararınız. hemen kullanmaya başlayın ve belirteceğim ilacı da bir hekim kontrolünde kullanın. ancak köpeğinizin tam ağırlığı gerekli.
by@tar

kucukfatos

merhaba,
kızımız maalesef theranekron'dan fayda görmemiş gibi görünüyor. Bugün ultrasaunla bakıldığında daha önce 8,5cm olan kitle bulunamadı ancak çok fazla görünmeyen, yer yer siyah ve yaygın lekeler görüldü (ya da ben o kadar anladım) theranekron 2cc beş gün ara ile beş kez uygulandı (son kez 11 Şubat). bu süreçte hiç kanamalı idrar olmadı. ilaç bittikten bir hafta sonra tekrar kanamalı idrar başladı. Karında şişlik adeta hamile görüntüsünde. Kilo kaybediyor ancak karındaki şişlik nedeniyle tartıda bu kilo kaybı görülmüyor. Sırt kemiği artık çok belirginleşmiş durumda ancak yeme içmesinde ve keyfinde  bir olumsuzluk yok. Neticede bugün tekrar veterinere gittik ve karar vermem istendi. Kitle ultrasaunda görülemedi ancak oldukça yaygın karanlık bölgeler var.
Tabi ki içerde şu anda tam olarak ne olduğunu bilemiyoruz. Operasyon kararı verirsem açılıp bakılacak.  müdahale edilemeyecek birşey görülmesi halinde hemen geri çıkılacak, çok çok iyimser ihtimalle kitle alınacak.. neticede tekrarlar mı? ya da tamamen iyileşir mi asla bilinemiyor?
Operasyon çok çok riskli, (veterinerimizbunu açıklıkla söyledi) masada kalma ihtimali yüksek... ya da iyileşme sürecinde olumsuzlukların olması ihtimalleri yüksek. Ya da hiç dokunmadan bırakacağız... Bu durumda da çok fazla bir zamanı kalmadığına kesin gözüyle bakıyor veterinerimiz... Bunları çok yumuşak bir şekilde söyledi ancak neticede eşime "kendinizi, özellile fatoş ablam hazırlasın" demiş. UZun süredir kanlı idrar nedeni ile damakları oldukça beyazlaşmış durumda. yani kansızlık gözle görülür şekilde olduğundan fefol tavsiye edildi. iki gündür günde bi adet kullanıyorum
Ben de kanser hastasıyım ve kanser + operasyonun ne kadar sorun yaratabileceğini biliyorum. Yayılma, tekrarlama, alınan kitleye vücudun tepkisi vs vs... Bu nedenle operasyona sıcak bakmıyorum. Şu anda herşeye rağmen koşup oynuyor, yemek yiyor vs vs... Hal böyle iken onu masada bırakma riski beni dehşete düşürüyor... bu şekilde beklemekse işkence... Belki size saçma gelecek ama insanlarda kanser karşıtı olan bazı şeyler denemek istiyorum. Ne kadar doğru olur bilemiyorum. Örneğin zencefil ve enginar gibi bitkiler insanlarda yararlı olduğu kesinleşmiş. Peki ama köpeklerde etkisi ne olur. ör. brokoli de iyi bir sebze olarak biliniyor ancak köpekler için zararlıymış, ya da sarmısak (az miktarda kullanabilirsiniz diyor bazı veterinerler ki kullanıyorum bir süredir) Enginar ve zencefil ile ilgili bilginiz var mı? zararı olur mu kullansam ? pişmiş ya da çiğ  olarak . Arı sütü ? araştırıyorum ancak sanırım köpeklerde zencefil, enginar ya da bunabenzer şeyleri kullanmayı düşünan galiba bir tek ben varım ?
Üzgünüm uzun uzun yazarak vaktinizi aldım. Ancak etrafımdaki gerek ailem, ve veteriner arkadaşlarım bu konuyu benimle konşmaktan kaçınıyorlar artık. Yapılabilecek ya operasyon, ya bırakacaksın... hemen herkes operasyona karşı ve nihai kararı benim vermem gerekiyor. Ama birşeyler daha olmalı... birşeyler daha yapabilmeliyim diye düşünüyor, araştırıyor, konuşmak ve konuşmak istiyorum. Tekrar vaktinizi aldığım için özür dilerim. Bugüne kadarki yardımlarınız için çok teşekkür ederim

eXcaLibuN

öncelikle çok geçmiş olsun çok zor durum tabii ki ama hayat bu herşey istenildiği gibi istenildiği kadar sürmüyor...zencefille enginarın yararlı mı zararlı mı olduğu konusunda size ne yazık ki bir ithamda bulunamayacağım...zirai ürünler bizim ilgilimiz dışında kalıyor zararlı olanları belli başlı hastalıkların primer nedenleri olduğu için biliyoruz ama şifali bitkiler konusunda birşey diyemem...tekrar geçmiş olsun inş istediğiniz cevabı yakın zamanda bulursunuz..