Masitis

Başlatan kalemdar_82, 20 Aralık 2011, 19:58:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kalemdar_82

selamlar öncelikle masistsle ilgili arastırma yaparken siteye kayıt oldum beni sorunum son 20gündür tek memede masitis olan sağmal ineğimin bir türlü bu illetten kurtaramamış olmam...5 çeşit antibiyotik ve meme içine sıkılan karışımlardan kullanıyorum ama hiç birine cevap vermedi su an memeden süt yerine su geliyor ve oda yarım cay bardağı kadar,diğer memelerde sorun yok ama onlara da bulaşacak diye çok çekiniyorum temizlik ve hijyene son derece dikkat ederim ama nerden bulaştı anlamadım tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum yada netür bir ilaç kullanacağımı yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler...

baytar11

slm arkadaşım, anlattığın durum biraz sıkıntılı, ilk olarak söylemeliyim ki tedavi şansı düşük ancak amoksisilin-klavulonik asit biraz yüksek gir ve danofloksasin ile kombine et. Advocin olabilir. ayrıca Pfizerin pathozone isimli IMM tüpü kullan aynı anda ekomed firmasının Masty veyxm isimli tüpü de tek uygulama halinde kullan. Pathozone 24 saat kalsın ardından tetra delta ya başlayabilirsin. tek yapacağın kurtarmaya çalışmak memeyi. bir sonraki laktasyon dönemine kadar körelmeden ve atrofiye olmadan kurtulursa bir şansı var. yetiştiriciye bu şekilde izah et bence. Kolay gelsin.
by@tar

baytar11

o meme kurtulsun kurtulmasın, o yetiştiricinin işletmesinde bu hayvanla işin bittikten sonta mastivac kullanmaya başla bence. hakkını da al. saygılar.
by@tar

kalemdar_82

hocam ilgin için teşekkürler deneyeceğim yalnız hayvanlar bana ait bakımınıda ben yapıyorum son mesajındaki mastivac ne oluyor onu anlamadım...

baytar11

sürü sizin himayenizde veya sizin ise bu sürünün tamamını, mastivac dediğim mastitise karşı 6 ay neredeyse tam koruma sağlayan bir aşıdır bunula aşılayın. 6 ayda 1 tek doz halinde tüm düve ve sağmal ineklere (gebelerde de kesinlikle çekinmeden kullanın) 4cc deri altı yolla uygulayın. kurtulacak ve korkulu rüya görmeyeceksiniz. tek dikkat etmeniz gereken; BAZI HAYVANLAR ANAFLAKTİK REAKSİYON GÖSTEREBİLİYOR. BUNA DİKKAT. Geçmiş olsun. danışmak istediğiniz her konuda çekinmeden forum içerisinde danışabilirsiniz.
by@tar

eXcaLibuN

şoka karşıda en azından aşıyı uygularken mutlak sürette atropin bulundurun ve i.v. uygulama yapmalısınız..geçmiş olsun
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

kalemdar_82

eywallah çok saolun aşı olduğunu bilmiyordum kullanacağım tekrar çok teşekkürler...

baytar11

Rica ederim, size yardımcı olabilmek için buradayız. asıl biz teşekkür ederiz forumumuza ilgi gösterdiğiniz için.
by@tar

QrHaN34

Alıntı yapılan: baytar11 - 20 Aralık 2011, 20:10:44
o meme kurtulsun kurtulmasın, o yetiştiricinin işletmesinde bu hayvanla işin bittikten sonta mastivac kullanmaya başla bence. hakkını da al. saygılar.

;) geçmiş olsun...

hacimmet

Alıntı yapılan: eXcaLibuN - 21 Aralık 2011, 09:54:39
şoka karşıda en azından aşıyı uygularken mutlak sürette atropin bulundurun ve i.v. uygulama yapmalısınız..geçmiş olsun
2009 ve 2010 yıllarında sağmal hayvanlarımın tümüne mastivac adlı mastisis aşısından uyguladım dedğiniz gibi ineğin birine alerji yaptıve acil müdehale ile kurtardım ama aşıyı yapmama rağmen ineklerim belli periyotta mastisis olmaya devam etti ve % oranıda ratmaya başladı,sebebini araştırırken sağım saatleri arasındaki zaman farkı dikkatimi çekti  2 öğün sağım yapıyoruz ama tam 12 saat uygulaması yapmıyorduk,sonrasında 1 yıldır aşağı yukarı tam 12 saatte bir sağım yapıyoruz matisis neredeyse yok denecek kadar azaldı şükür.
...Nokta Gibi Menfaatler İçin Virgül Gibi Eğilmeyelim...

eXcaLibuN

mativac gerçekten güzel bir aşı ama %100 koruyucu bir aşı değildir...mastitis çok geç geçen ve çok para harcanan bir hastalık....mativac kullanmadan hayvanınız 10 sefer mastitise yakalacaksa mativacla bu 2ye 3 e düşer ekonomik olarak hesapladığınızda çok karlı olduğunuzu göreceksiniz...birde aşı uygulaması da önemli..bu aşı altı ayda bir uygulanıyor ve ilk defa yapılacak düvelere 2 hafta arayla iki kez yapılmalıdır...siz 6 ayda bir uygulama yaptınız mı?
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'

fatihözgü

hayvan gebe değilse multibo+gentavet forte+ 12 saat ara ile mastilex 3 tane+12 saat ara ile rifen
hayvan gebe ise tylan200+animar+memeiçi 12 saat ara ile mastilex+ 12 saat ara ile rifen simdiden geçmiş olsun.....

ELSAN

BAZI HAYVANLAR ANAFLAKTİK REAKSİYON GÖSTEREBİLİYOR. BUNA DİKKAT. Böle bi durumda ne yapmak gerekiyor.
Bu site iş yapar :)

eXcaLibuN

en başta kafaya som soğuk bir su o arada siz damariçi atropin olabilir