LÜTFEN ACİL YARDIM

Başlatan NALBANT ÜNAL, 27 Ocak 2012, 03:48:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NALBANT ÜNAL

SLM ARKADAŞLAR5-6 GÜN ÖNCE İNEKLERİMİZDEN BİRKAÇ TANESİNİ BOYNUZUNU SIFIR ŞEKİLDE TEL TESTERE İLE KESTİRDİK ÇOK GÜZELOLDU BOYNUZ BOŞLUKLARINA BAL MUMU TAKVİYESİ İLE KAPATTIK HİÇBİR SIKINTI YOKTU AMA ŞİMDİ BU BÖLGELERDEN SÜREKLİ OLARAK ÇARA VEYA JÖLE ŞEKLİNDE AKINTI GELMEYE BAŞLADI BİRKAÇ KEZ TEMİZLEYİP AYNI UYGULAMAYI YAPTIM AMA HALEN GELMEYE DEVAM EDİYOR BAŞINIZA GELDİMİ BİLMİYORUM BU KONUDA ENJEKTABL(ETKEN MADDE)VEYA BAŞKA BİR YOLLA BU AKINTININ ÖNÜNE GEÇEBİLİRMİYİM ÇOK ÇOK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ HAYVANLAR SÜREKLİ OLARAK BAŞINI SALLIYOR YEM TÜKETİMİ İŞTAKSIZ SÜTTE DÜŞÜŞ VE ABORTTTAN KORKUYORUM BU SIVININ BULAŞTIĞI SURAT KISIMLARINDA TÜY DÖKÜLMELERİ BAŞLADI YARDIMCI OLAN HEKİM ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR...

eXcaLibuN

penisilin + boynuz bolgesine neo caf, viocid gibi sprey tarzında fısfıslardan kullanın...hepsınde mı var yoksa 1-2 tanesınde mi?

UYARI: sitemizde büyük harfle yazmak site kurallarına aykırıdır tekrarlanması halinde mesajlarınız silinip yardımcı olmayacağız..
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

NALBANT ÜNAL

hocam 2 hayvanda var bir tanesinin 2 birtanesinin bir tarafında dediğiniz spreylerden işlem sonrası bolca uyguladım hatta katran dahi sürdüm şimdi penisilin olarak ne veya neler uygulayayım bir kaç ilaç ismi ile yardımcı olursanız daha iyi olur belki bulmamda sıkıntı olabilir birde tek penisilin yeterli olacakmıdır?

eXcaLibuN

reptopen-s, combivet,redipen toz şeklinde olanlar var vetimisin gibi tek penisilin yeterli ama bunlar yalnız değil kombine daha ıyıler ;)
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'

NALBANT ÜNAL

eyvallah hocam bu yazdıkların ulaşabileceğim nitelikte ilaçlar bir şey daha sormak istiyorum tıpta bu durumun ismi nedir ör:mastit metrit vb.gibi

hacimmet

Hocam başıma geldiği için cevap yazıyorum size ben normalde hayvan üreticisiyim aynı şekilde 3-4 yıl önce ineklerimin boynuzlarını nalbanta sıfır kestirdim sadece birtanesinin boynuzundan akıntı gelmeye başladı iltihap ve mukus şeklinde bira antibiyotik siprey tentirdiot vs. mücadele ettim belli bir zaman sonra boynuz kapandı ama bi gün inek aşırı şekilde kafasını sallıyor koşuyor vs. çalıştığım veteriner arkadaşa danıştım boynuzu tekrar delmen gerekiyor dedi ve kapanmış boynuzu tekrardan deldim içerden irinli kokulu su fışkırdı tekrar akıntı ve kafasallamalar başladı en sonunda boynuzu açık bıraktım sinek vs içinde uzaklaştırıcı katran vs. kullandım boynuz tabandan boşluğu doldurdu ve geçti inek normal sağlığına döndü,aynı şekilde eniştemin bir aykadar önce boynuzunu kestirdiği ineğinin boynuzuda iltihaplanmış akıntı gelmeye başlamış benim tavsiyem üzerine boynuza plastik içi delik aparat taktı ve oda geçti.
...Nokta Gibi Menfaatler İçin Virgül Gibi Eğilmeyelim...

eXcaLibuN

spesifik bir ismi yok hacimmettin dedikleride burada önemli tabı ki açık bırakın vucut onu kapatır :)

NALBANT ÜNAL

tamam arkadaşlar ama toz pislik gübre yağmur vb.gibi olaylara karşı hayvan tamamen korumasız bunlar o bölgenin enfeksiyon alması için daha savunmasız olmuyomu bu olay aynı şekilde yapılmasına rağmen her hayvanda olmuyo bunun bence kapatmamayla diyil başka bir sebebi olmalı bence eyvallah

hacimmet

Veteriner arkadaşlar konuya açıklık getirecektir ama ben başama gelen olayı yazdım ineğin belirli zaman sonra akıntı devam ederken boynuzu kapandı aradan belirli süre geçti bi gün kafayı sallıyor yani belirgin derecede rahatsızlandı kendini duvarlara vurmaya başladı çalıştığım veterinerin tavsiyesi üzerine kapanmış boynuzu tekrar onca zahmetle deldim böyle iltihaplı su fışkırdı hayvan hemen rahatladı,özellikle soğuk günlerde akıntı fazlalaşır sonrasında içerdeki boşluk dolunca tedavi oldu.
...Nokta Gibi Menfaatler İçin Virgül Gibi Eğilmeyelim...

eXcaLibuN

sizin burada yapacağınız açık bırakın derken tamamen değil tabii ki mesela ben boynuzunu kestiklerimi sabunla kapatıyorum...herhangi bir enfeksiyona karşı 5 gün boyunca penisilin kullanmalısınız birde o bölgeyi mavi sprey veya her evde bulunan tentürdiyot ile günde 2-3 kez temizlemelisiniz...

NALBANT ÜNAL

hocam çok sağalosın bir konu daha açtım onada bir açıklık getirmenizi bekliyoum asabi ve sinirli bakış

fatihözgü

birsey olmayacağını düşünüyorum ama illaki birsey yapacaksanız froximun pudra + synulox 5 gün günde 20cc birde froximun pudrayı kullanmadan önce oksijenli su ile bölgeyi temizlemenizi öneririm...