İNEKLERDE TOPRAK YEME VE İDRAR İÇME

İNEKLERDE TOPRAK YEME VE İDRAR İÇME

Başlatan hacimmet, 09 Aralık 2012, 20:29:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hacimmet

S.a arkadaşlar işletmedeki ineklerin bazıları özellikle yem kilitlerinden çıktıktan sonra toprak zemin bulup kazıp yiyorlar (açık sistem hayvancılık yapıyoruz kış şartlarından dolayı bazı yerlerde su birikintisi ve zeminden çamur çıkıyor) kaliteki kesif ve kaba yem kullanıyorum,yem rasyonumuz yerinde ve uzman bir rasyoncuyla çalışıyorum,artı yalama tuzu ve kaliteli premix kullanıyorum,idrar içme konusunda rasyoncu arkadaş potein az geliyordur dedi yeme biraz 21 protein girdik bira zazaldı idrar içme sorunu ama toprak bulup yeme olayı artmaya başladı,bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba,melas içerikli yalama kovaları kullanmalımıyız bu sorunu çözmede faydası olurmu sizce?
...Nokta Gibi Menfaatler İçin Virgül Gibi Eğilmeyelim...

eXcaLibuN

as yalama kovası veya minosel tablet vermelisiniz geçmiş olsun
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

hacimmet

Alıntı yapılan: eXcaLibuN - 10 Aralık 2012, 13:30:03
as yalama kovası veya minosel tablet vermelisiniz geçmiş olsun
yemde premix kullanıyoruz ama yalama kovasınıda denemeye başlayacağım teşekkrler cevabınız için.

fatihözgü

yalama taşı veya kovası devamlı kullanmaya baslayın birde minerasol+bakosel kapsul geçmiş olsun..

hacimmet

Alıntı yapılan:  link=topic=4349.msg8138#msg8138 date=
yalama taşı veya kovası devamlı kullanmaya baslayın birde minerasol+bakosel kapsul geçmiş olsun..
Royalin vitamalix yalama kovasını aldım özellikle toprak çamur yiyen hayvanlara zincosel tablet verdim ama kısa sürede pek etkisi olmayacak sanırım ineklerin çamur yemek hoşlarına gidiyor galiba

vetar

fabrika yemi kullanıyorsanız yemi değiştiriniz. kullandığınız yemin mineral seviyeleri düşük olabilir.birde egevet in yalama kovalarını deneyiniz .(premel bkp 35)

megadeth0077

bazı durumlarda buzağılar için konuşuyorum toprak tahta vs yalama alışkanlık yapabiliyor yanında koskoca yalama taşı varken gidip tahta kapıyı yalayan buzağılar var sizin yapacağınız vit-min takviyesinden başka birşey değil.geçmiş olsun.

hacimmet

Alıntı yapılan: vetar - 15 Ocak 2013, 13:52:09
fabrika yemi kullanıyorsanız yemi değiştiriniz. kullandığınız yemin mineral seviyeleri düşük olabilir.birde egevet in yalama kovalarını deneyiniz .(premel bkp 35)

Kullandığım yenin mineral vitamin içeriği normal yemlerden yüksek artı mineralli kaliteli yalama tuzları kullanıyorum serbest şekilde hayvanların karşında artı kaliteli diyebileceğim yem katkısı kullanıyorum dozunda zannedersem ineklerdse alışkanlık yapmış toprak yalama
Alıntı yapılan: megadeth0077 - 20 Ocak 2013, 19:39:07
bazı durumlarda buzağılar için konuşuyorum toprak tahta vs yalama alışkanlık yapabiliyor yanında koskoca yalama taşı varken gidip tahta kapıyı yalayan buzağılar var sizin yapacağınız vit-min takviyesinden başka birşey değil.geçmiş olsun.
Katlıyorum fikrinize cevap için teşekkürler

DHeMLy-CHaY

Alıntı yapılan:  link=topic=4349.msg8117#msg8117 date=
S.a arkadaşlar işletmedeki ineklerin bazıları özellikle yem kilitlerinden çıktıktan sonra toprak zemin bulup kazıp yiyorlar (açık sistem hayvancılık yapıyoruz kış şartlarından dolayı bazı yerlerde su birikintisi ve zeminden çamur çıkıyor) kaliteki kesif ve kaba yem kullanıyorum,yem rasyonumuz yerinde ve uzman bir rasyoncuyla çalışıyorum,artı yalama tuzu ve kaliteli premix kullanıyorum,idrar içme konusunda rasyoncu arkadaş potein az geliyordur dedi yeme biraz 21 protein girdik bira zazaldı idrar içme sorunu ama toprak bulup yeme olayı artmaya başladı,bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba,melas içerikli yalama kovaları kullanmalımıyız bu sorunu çözmede faydası olurmu sizce?

hayvan başına günlük 30 gr tuz, 25 gr dcp verin
yalama kovası ya da melas mı bir şey kullanmana lüzum yok