acil! muhabbet kuşum hasta.. :( - Sayfa 3

acil! muhabbet kuşum hasta.. :(

Başlatan basakdeniz, 14 Mart 2013, 14:33:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eXcaLibuN

yazdıklarını okurken bir an için sevindim kuş iyileşiyor diyor ama okudukca düşüncem değişti tabi ki. antibiyotik etkisinden dolayı değildir düşüncem o ki kafatasında sinirlerin geçtiği yerlerde baskı oluyor olabilir.bu durumun düzelmesi zamanla alakalı geç bir sürede iyileşme olabilir. baytrili normalde 3-5 gün kullandırıyoruz ama siz 2 gün daha kullanabilirsiniz. yalnız fatihin dediği şekilde bir uygulama yapmamışsınız.şişlik yerlerinin içlerini yıkmadınız mı?
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

basakdeniz

veterinere yıkama işini söyledik yapmak istemedi. hatta yeni şişen gözünün iltihabını bile almadı, alacak mısınız dememize rağmen.
bizde veteriner bişey yapmadı, dokunmayalım dedik. bi de baytrilden zaten korkuyoruz. daha fazla hırpalamayalım, yine yürümezse falan diye korktuk açıkçası.

veteriner kliğindeki asistan veterinere telefon açmış, veteriner kuşu görmeden kullanmaya devam etsinler demiş.. bilmiyorum hayvan vitaformla birlikte 2 aya yakındır antibiyotik alıyor. cts. veterinere yine götüreceğiz bakalım, kullanın dese bile 1 hafta ara verip sonra gerekirse tekrar baytril vermeyi düşünüyoruz. sanırım veteriner de 1 aydır iyileştiremediği için isterseniz başka yere götürün, durumu kötüye gidiyor dedi, diğer gözünün de şiştiğini görünce. ama baytrili kullanınca 2. gönderdiğim resimlerdeki kadar şişme olmadı. baytirl vitaforma göre iyi geldi diyebilim.

bu arada hala burnu akıyor. hatta kahverengi akıntı geliyor burnundan. Bi dün akşan açık renkli geldi onun dışında kahve rengi akıntı var.

mesaj yazdıktan sonra kabuksuz yemi ıslatarak verdik onu boğazına takılmadan yedi. şimdilik onu veriyoruz. onun dışında kabuklu yem yine yiyemiyor.
kafeste başka kuş daha var, o hasta kuşumuzla oyun oynarken gagasına vururak oynamaya çalışyor ve. dün öle oynadıktan sonra baktık ki gagasının üst kısmında hafif morluklar olmuş. sanırım kuşun vurması ile.

gagasını nasıl kuvvetlendirebilirz. iyileştirme sürecini hızlandırabileceğimiz bir şey var mı? sinirlere baskı gagayı bu hale getirir mi :(
morluğu görünce daha da korktum açıkçası.

kuşun bazen keyfi yerinde oluyor bazen uyukluyor.
kuşun hastalığı ne zaman bitecek ben de çok merak ediyorum. bundan sonra ne çıkacak acaba diye bekler oldum resmen. :(

eXcaLibuN

yanı yıkamayı yapsaydı iyi olurdu diye düşünüyorum ama muayene eden hekimi buradan asla yargılayamam..

açıkcası kuşunuz hiçbir tedaviye cevap vermiyor gibi bana kalırsa ilacı zaman. gagasına gelince kuşlqarı mutalaka birbirlerine ulaşamıyacak şekilde iki ayrı kafes veya odaya koyacaksınız. morluklar zamanla gider.

burnundan gelen akıntının kahverengi olması normal şole içerde bir birikinti olduğunu biliyoruz doğal deliklerden akması normal akmayan zaten yan taraflarda şişkinlik yapıyor.

kabuksuz yemi ıslatarak yiyiyorsa bu çok iyi en azından beslenmesini aksatmadan daha dirençli olmasını sağlayabiliriz bu olumlu bir gelişme.

işin doğrusu bu kadar şeye rağmen yol kat edememizi benide üzdü artık diyecek birşeyler var ama o kadar çok müdahele edil ki artık bağışıklık sistemine çok yüklenildi açıkcası ben müdahele edilmeyi bırakmak gerektiğini düşünüyorum en azından 1-2 hafta ara vermeyi. tabı bu düşünceme karşı çıkanlar çok olur ama bu da benım kararım.. geçmiş olsun..
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'

basakdeniz

açıkçası ben de o kadar şey söylemek istiyorum ki..

veteriner baytirli ilk aldığında doğru dozda verse idi belki şimdi kuşumuz bu kadar acı çekmeyecekve bu kadar çok hastalığa yakalanmayacaktı.
tedavi sürecindeki aksaklıklar bence süreci bu kadar uzattı ve hayvan ilaçların bu kadar yoğun ve uzun süre kullanımın ardından tepki vermiyor veya istenen tepkiyi göstermiyor.
vitaform kullandığında gözü maksimum şişiyordu ama baytrilden sonra şişme durdu.
bana kalırsa da kuşumuzu en azından 1 hafta dinlendirmeyi düşünüyorum. bu konuda aynı fikirdeyiz. çünkü aynı ilacı sürekli alınca ekmek su gibi rutin hale geliyor ve tepki vermesi zor oluyor. bu süreç içinde sadece vitamin kullanmayı düşünüyorum.

ama veteriner ilaca devam demiş. zaten veterinerin yarın söyleyeceği sözlere göre ben de aksiyon almayı düşüyorum.
yani yanlış laf etmek istemiyorum ama (gerçi hekimi de aynı şeyi söylüyor) tedavi süreci başarılı yönetilemedi. çünkü yaklaşık 3 hafta sadece gözden iltihap çekildi ve sadece vitaform kullanıldı. vitaforma tepki vermediğini görmesine rağmen..
artık bu durumdayız.. o yüzden söylenecek şey var, ama yok :(

şükürler olsun ıslatılmış kabuksuz yem yiyor şimdilik. ne domates, ne salatalık, ne kabuklu yem vs. hiç bişye yemiyor.
ayrıca kuşumuz 2 haftadır da kabız. zorlanarak dışkısını yapıyor ve ses çıkıyor o anda..
biz de popsunda zeytinyağı sürüyoruz zaman zaman rahat yapsın diye.

ama şu gagası çok kötü moralimi bozuyor. hayvan kendi kendini idare edemeyecek duruma geliyor :(
gaga kuvvetlendiri ilaç var mıdır acaba? ondan kullansak?

şu 2 aydır bir kuşun ömrü boyunca başına gelebilecek her şey geldi ne yazık ki :(

eXcaLibuN

bakalım yarın arkadaşlarımız ne diyor :(

gagasını kuvvetlendirmek için özel bir ilaç yok dediğim gibi yalnız olsun zamanla düzelir.