Kedim kusuyor

Kedim kusuyor

Başlatan Ada, 02 Nisan 2013, 06:06:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ada

Merhabalar,
4,5 yaşında, dişi, kısır bir siyam kedim var. Kedimde uzun yıllardır öksürük problemi var. Tam teşhis konulamamakla birlikte astım deniliyor. Asist, avil, brycanil vs. gibi ilaçlar kullandık hiçbirinin faydası olmadı. Uzun süredir ilaç falan da vermiyorum. Neredeyse kedimin hergün yaşadığı öksürük sorununa artık sadece seyirci kalabiliyorum.

Dün öğlen saatlerinde açtığım zarfın ucunu kokluyordu. Zarfın ucundaki yapıştırılan kısmı sanırım çok hafif yaladı. Bu hareketinden 7-8 saat sonra kustu. Kustuktan hemen sonra tekrar mama yedi, su içti vs. İlk kusmasından 2 saat geçti tekrar kustu. Kusmalarının ardından uzun müddet öksürüyor. Rengini soracak olursanız pro plan mama kullanıyorum. Onun renginde ve gözüme çarpan ekstra bir durum söz konusu değil. Kusmaya başlamadan önce keyfi gayet yerindeydi gün boyunca. Göbeğini açıp sereserpe yattı, oynadı vs. Bu zarf olayı bir tesadüf mü? Yoksa tam olarak adı konamayan hastalık ile ilgili bir durum mu? Bu belirtiler sizde tahmini olarak ne uyandırıyor? Ne yapmalıyım..?

Teşekkür ederim.

eXcaLibuN

merhabalar.
resimi inceledim zarf olayı tesadüf bence...kıl yumakları onlar :)
yalnız iç parazit müdahelesini en son ne zaman yaptırdınız?
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

Ada

Alıntı yapılan: eXcaLibuN - 02 Nisan 2013, 09:57:08
merhabalar.
resimi inceledim zarf olayı tesadüf bence...kıl yumakları onlar :)
yalnız iç parazit müdahelesini en son ne zaman yaptırdınız?

Cevabınız için teşekkür ediyorum. Henüz iki hafta olmadı. 1,5 hafta önce olmalı.