Koyun ve Barınak bakımı ..

Koyun ve Barınak bakımı ..

Başlatan ulvi şafak, 03 Mayıs 2013, 10:34:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulvi şafak

Koyunlar bu hafta kırkılmaya başlanılacaktır ..Koyunlar merada

Koyunlarda kaşıntı var dectemex birebir iyi gelir dediler ..ikinci doza gerek varmıdır.Birde bununla beraber sırta sürülen çözelti fortline sürmeye gerek varmıdır ..

Barınak temizliği için etkili ilaç hangisidir..

koyunlara kuzulara iştah açıcı kan yapıcı vitamın önerirmisiniz (yeni aldığım koyun kuzuları daha önceki sahipleri iyi bakım yapmamış)

Vereceğiniz bilgilere teşekkürler..

eXcaLibuN

ikinci sefer uygularsanız çok daha iyi olur. sırta dökülene gerek yok. dectomax yeterli gelecektir.

ağıllara etkili bir sürü ilaç var bulunduğunuz bölge itibarı ile veteriner kliniklerden öneri üzerine alabilirsiniz.

kuzulara vitamin takviyesi yapabilirsiniz ama benim önerim palet yem yedirmenizdir.
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

ulvi şafak

Verdiğiniz bilgilere teşekkürler ,barınak için kenaz aldım
vitamin için hayvanlar merada başka sürü ile karışık olduğundan palet yem veremiyorum bunun yerine koyun kuzuya catasol veya berovit b12 kullanmak istiyorum ne dersiniz ..

eXcaLibuN

Alıntı yapılan: ulvi şafak - 03 Mayıs 2013, 16:48:02
Verdiğiniz bilgilere teşekkürler ,barınak için kenaz aldım
vitamin için hayvanlar merada başka sürü ile karışık olduğundan palet yem veremiyorum bunun yerine koyun kuzuya catasol veya berovit b12 kullanmak istiyorum ne dersiniz ..

catasol b12 yapmanız güzel olur tabi ki ama palet yem verdiğinizde sadece vitamin değil mineral eksikliklerinide giderir ve hayvanın gelişmesinde çok büyük katkı sağlar ;)
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com