muhabbet kuşumun çözemediğim hastalığı

muhabbet kuşumun çözemediğim hastalığı

Başlatan brcbrk, 30 Mayıs 2013, 12:52:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brcbrk

Yaklaşık 7-8 aylık erkek muhabbet kuşum var.Genel görünüşünde hiçbir sorun yok.Uyuklama,kabarık duruş vb...Ancak haftada 1 gün mutlaka ağzından salyalar fışkırtarak yem parçaları kusuyor ve kusmanın ardından bir müddet halsizleşiyor sonra tekrar toparlanıyor konuşmaya başlıyor.Yemini en kalitelisinden veriyoruz suyu kafesi hergün tazelenip temizleniyor,kuş kumu kullanıyoruz.Bunun yanı sıra dışkısı da gün içerisinde sürekli değişim gösteriyor kimi zaman normal kimi zaman çevresinde şeffaf bir ıslaklık oluyor.Vitaform,avidiare ve hatta diazyme 256 kullandık ama durum değişmedi.Bir çaresi bulunmazsa durumu daha kötüye gidecek büyük ihtimal.Bulunduğum ilçede veterinerlere danıştım ancak hiçbiri muhabbet kuşuna bakmıyor.Anlamadığım bu küçücük şeylerin de can taşıdığı acı çektiği düşünülürse neden veterinerler görmezden geliyor.
Bize yardımcı olursanız çok seviniriz çünkü az önce yine kustu ve çok ızdırap çektiğini farkettim.Şuanda iyi yine konuşmaya yem yemeye devam ediyor ama bu değişken durum beni gerçekten çok üzüyor.Şimdiden teşekkür ederim

eXcaLibuN

yemi değiştirin arasıra yeşillikte verin marul gibi ;)
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

brcbrk

Yeşillik verdiğimizde durum daha da kötüleşiyor.Yem değişimi ve yeşillikle geçicek kadar basit bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkcası.Salyalı bir şekilde kusması ve bu kusmanın ardından dışkının sulanması pek normal gelmiyor açıkcası bana?

eXcaLibuN

bakın bazı ilaçlar kullanmışsınız ve anlattınığınız klinik semptomlara bağlı olarak durumun gıdaya bağlı olduğunu düşündüğüm için size bunu yazdım hiçbir şey basit değildir ama başlangıç açısından çok önemli bir durum olduğunu düşünüyorum. yeşil yaramıyorsa vermeyin ama yemi değiştirin bir de paraziter mücadeleyi yaptınız mı?
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'

brcbrk

Umarım yem değiştirmem işe yarar tabi bu beni çok sevindirir.Parazit ile ilgili bir ilaç kullanmadım.

eXcaLibuN

mümkünse avimec alıp kullanınız paraziter enfestasyonlar da bu semptomlar olabilir. sonucu bizimle paylaşırsanız memnun olurum.

brcbrk

Alıntı yapılan:  link=topic=5259.msg10269#msg10269 date=
mümkünse avimec alıp kullanınız paraziter enfestasyonlar da bu semptomlar olabilir. sonucu bizimle paylaşırsanız memnun olurum.

Merhaba,
parazit ilacı kullandım ancak damla formunu bulamadığım için sprey formu kullandım.tavsiyeniz üzerine kuşun yemini değiştirdim kumunu değiştirdim.2 gün önce şiddetli kusma yaşadı.kusmuğu kokulu değildi ancak beyazımsı sıvı şekildeydi.şuanda kursağı çok şiş sürekli yem yiyor kumunu yiyor ve dışkısı çok koyu yeşil ve sulu kıvamda.çok rica ediyorum bir tavsiyede bulunun ne yapıcağımı şaşırdım.veteriner hekimler burda kuşla ilgilenmiyor hiç.tavsiyelerinizi bekliyorum

eXcaLibuN

merhaba

sprey tarzında olan ilacın adı ne?
sistemik enfeksiyon olabilir gerçi bazı ilaçlar kullanmışsınız ama fayda etmemiş gibi gözüküyor. yem olarak nasıl bir değişiklik yaptınız?
size önerebileceğim baytril-k alıp sabah akşam enjektörle 1 damla damlatarak kullanmanız. geçmiş olsun.

brcbrk

Alıntı yapılan:  link=topic=5259.msg10402#msg10402 date=
merhaba

sprey tarzında olan ilacın adı ne?
sistemik enfeksiyon olabilir gerçi bazı ilaçlar kullanmışsınız ama fayda etmemiş gibi gözüküyor. yem olarak nasıl bir değişiklik yaptınız?
size önerebileceğim baytril-k alıp sabah akşam enjektörle 1 damla damlatarak kullanmanız. geçmiş olsun.

avispray diye bir ürün.
Kuşu elime aldığımda kursağın şişliği olmadığını farkettim ancak aşırı derecede zayıflama söz konusu adeta kemikleri çıkmış karnında.evde diazyme 256 vardı çok az ondan koydum suyuna.bugün hiç kusma yok ancak çok koyu yeşil ishal söz konusu.bir de sürekli yem yemeye başladı aşırı derecede.dışkısında sindirilmemiş gıda yok bu yediklerini sindirdiğini gösterir mi acaba?çünkü o kadar çok yiyor ki kusma ve dışkıda yem parçaları yoksa bu yediklerini sindirdiğini mi işaret eder acaba?
inanın çok çaresiz durumdayım.keşke gösterebileceğim bir veteriner olsaydı.sizin görmeden bir teşhis koymanızın zor olduğunun farkındayım ama en azından bir fikir veiriseniz çok memnun olurum.

eXcaLibuN

avispray iç parazitlere etkili bir ilaç değil bit pire için kullanılan bir ilaç. benim düşüncem daha çok iç paraziter bir durum olduğu ama anlatmalarınıza bakılaraktan enfeksiyon olduğuna daha çok kanaat getiriyorum
diazyme 256 ya devam edin. baytril-k alıp dediğim şekilde kullanın. her ikisinide 4 gün kullanın. geçmiş olsun.

brcbrk

Alıntı yapılan:  link=topic=5259.msg10407#msg10407 date=
avispray iç parazitlere etkili bir ilaç değil bit pire için kullanılan bir ilaç. benim düşüncem daha çok iç paraziter bir durum olduğu ama anlatmalarınıza bakılaraktan enfeksiyon olduğuna daha çok kanaat getiriyorum
diazyme 256 ya devam edin. baytril-k alıp dediğim şekilde kullanın. her ikisinide 4 gün kullanın. geçmiş olsun.
Merhaba bahsettiğiniz ilaçtan yaşadığım ilçede hiçbir eczanede bulamadım.Eczacı bactrim süspansiyon verdi bu da olur diye.Kullanabilirmiyim acaba?Dozunu nasıl ayarlamam gerkiyor?suluğu 100ml ölçüsünde.kaç damla kullanmalıyım acaba?

eXcaLibuN

merhaba benım dediğim ilaç zaten eczanelerde olmaz veteriner kliniklerinde olur eczacının verdiği ilacın benım soylediğimle etken maddesi dahi aynı değil geri iade edin :(