Rasyon

Rasyon

Başlatan golge168, 09 Eylül 2013, 11:02:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

golge168

Merhaba Arkadaşlar,

13 baş sağılı hayvanımızı var, bunların yanında 2 tane tohumlanmış toplam 11 parça da dişi hayvanımız var.

Bu sene 130 ton civarı mısır darı slajı, 710 paket tritikale ve 450 paket saman depoladık. Şu anda hayvan başına günlük 20 kg slaj, 1 kg saman ve 2 kg tritikale veriyoruz, süt oranlarına göre 12 kg ile 3kg arasında 20 protein 2750 enerji yem yediriyoruz.

Aşağıda uyguladığımız rasyonları paylaşıyorum

1. 30 kg süt veren ineğe günlük 20 kg slaj, 1 kg saman, 2 kg tritikale ve 11 kg yem
    2. 25 kg süt veren ineğe günlük 20 kg slaj, 1 kg saman 2 kg tritikale ve 9 kg yem
    3. 20 kg süt veren ineğe günlük 20 kg slaj, 1 kg saman, 2 kg tritikale ve 7 kg yem
    4. 15 kg süt veren ineğe günlük 20 kg slaj, 1 kg saman, 2 kg tritikale ve 5 kg yem
    5. 10 kg süt veren ineğe günlük 20 kg slaj, 1 kg saman, 2 kg tritikale ve 3 kg yem
    6. kuru dönemdeki ineklere 2kg tritikale ve doğumdan önce son bir ay 1 kg ile başlayarak 10kg a kadar yem yediriyoruz ve inek doğuduğunda 10kg yem ile devam ediyoruz.
    7. Buzağılara 1,5 aya kadar günde 6litre 1,5 aydan sonra devamlı azaltılarak kalmayana kadar süt içiriliyor
    8. 6 aydan küçük dişi buzağılara 1kg kadar tritikale veya saman 2kg buzağı büyütme yemi
    9. 6 aydan büyük dişi buzağılara 2kg kadar tritikale veya saman 4kg düve yemi

Besleme ile ilgili sıkıntılarımız olduğunu biliyorum. Çok kişiye danıştım fakat yeterince yardımcı olamadılar. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkür ederim.

eXcaLibuN

merhabalar

öyle bir soru sordunuz ki, şahsen hesağlayıp değerlendirmek istiyorum ama bu aralar gerçekten vaktim olmuyor öğrenciliğim devam etseydi mutlaka yardımcı olurdum ama bir yandan iş var sürekli köylere gidip geliyoruz bir yandan da bunu oturup hesaplamak benım baya zamanıımı alır çünkü rasyon o kadar düşünüldüğü gibi basit bir olay değil mutalaka dengeyi tutturmak gerekiyor. ben size bir bilgi vereceksem net vermek isterim net vermek içinde şu anlık mümkün değil ama kendimi zorlayacam.
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

golge168

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

golge168

Sut_V4.08 diye bir excell uygulaması buldum, bu programla düzgün rasyonlar hazırlanabilir mi?

eXcaLibuN

Evet gayet başarılı bir program ama bazı şeyler bilmek lazim
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'

golge168

Biraz kurcalayım o zaman ben

eXcaLibuN

kurcalayın iyi olur ;)