Buzağı Şişmesi

Buzağı Şişmesi

Başlatan zafer.cetinkaya.313, 02 Ocak 2014, 20:37:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zafer.cetinkaya.313

7- 8 aylık buzğımda midesinde şişmeler var. Veteriner hekim kontrol etti ilaçlar verdi lakin bir netice alamadık yani şişiklik iniyor ama 20- 22 saat sonra yine şişiyor. Başka duyumlar aldık rumen suyu içirmek  iyi geliyor diye onu da denedik , bir netice alamadık. En sonunda ağız yoluyla hortum sokuyoruz ve içerideki havayı alıyoruz. Hatta bundan 4 ay önce aynı tür vakadan bir buzağımızı kaybettik. Ortalama yaklaşık (açık besi olduğu için) tahminen günde 2 ile 4 kg arasında yem tüketiyor.Yem olarak Eriş yem kullanıyoruz.
(ben yemden diye düşünüyorum ama 2-3 gün yem vermeden yonca verdik ama yine şişme oldu. :( ) ne yapmalıyım bana yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkür :)

eXcaLibuN

Pislemesi nasıl ? Paraziter mucadele yaptınız mi ? İp çuval gibi birşey yemesi mümkün mu ?
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

zafer.cetinkaya.313

Alıntı yapılan: eXcaLibuN - 03 Ocak 2014, 00:33:39
Pislemesi nasıl ? Paraziter mucadele yaptınız mi ? İp çuval gibi birşey yemesi mümkün mu ?
bugün dışkısı hafif ishal gibi ,paraziter mücadele de yapıldı,açık besi olduğundan pek takip edemiyoruz bazen yemlerken saman balyalarının ipleri ara kaçabiliyor , umarım ki ip vb yutmamıştır eğer yutmuşsa nasıl anlayabiliriz? Teşekkür ederim :)

eXcaLibuN

ip yutma varsa bunu tesbit edemiyoruz özel boya maddeleri var rontgende çıkıyor ama bu da unıversite hastanelerinde mümkün o da çoğunda yoktur onun dışında muayene sonucu anlaşılmaz. eğer ip vb varsa yapacak pek de birşey yok. onun dışında sürekli nuks eden şişmelerde sürekli boşaltarak yemleme de sılajı kesip sadece kesif yem vererek kuru otun daha fazla yemesini sağlıyarak düzeltilmeye gidilir ama serbest besi de bırakırsanız bu olmaz mutlaka ayrı bir yere alıp yapmanız gerekiyor.
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

zafer.cetinkaya.313

Alıntı yapılan: eXcaLibuN - 04 Ocak 2014, 10:32:32
ip yutma varsa bunu tesbit edemiyoruz özel boya maddeleri var rontgende çıkıyor ama bu da unıversite hastanelerinde mümkün o da çoğunda yoktur onun dışında muayene sonucu anlaşılmaz. eğer ip vb varsa yapacak pek de birşey yok. onun dışında sürekli nuks eden şişmelerde sürekli boşaltarak yemleme de sılajı kesip sadece kesif yem vererek kuru otun daha fazla yemesini sağlıyarak düzeltilmeye gidilir ama serbest besi de bırakırsanız bu olmaz mutlaka ayrı bir yere alıp yapmanız gerekiyor.
teşekkür ederim :)