4-7 Aylık danalarda ishali kesemiyoruz

4-7 Aylık danalarda ishali kesemiyoruz

Başlatan mustafa3838, 24 Haziran 2014, 23:44:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafa3838

Merhaba, Değerli arkadaşlar simental cinsi 4-7 aylık danalarımız var bu danalarda yaklaşık 7-10 gündür bir ishal başgösterdi. Veteriner arkadaşlara başvurduk verilen ilaçları kullandık ishal kesilmedi. İshal için Entervet hap verildi. V-Floks iğne verildi. Baytril kullandık, Hatta Gabbracol kullandık Bunun yanında Tuz şeker karbonat karışımı elektrolitle destekledik Vita-chem vitamin ile destekledik. Peynir mayası dediler içirdik, Hamur mayası dediler içirdik ama bir türlü ishali öneleyemiyoruz. Hayvanlardaki ishal Sarımtırak renkte ve oldukça sıvı halinde bir buzağıyıda kaybettik. Hayvanlarda yeme sorunu yok yem yiyorlar.  ama ishal bir türlü kesilmiyor. Lütfen bir yardım bekliyoruz. Saygılar

megadeth0077

merhabalar. çok güzel ve sahada iyi çalışan ilaçlar kullanmışsınız ama orda çalışmamış. size tavsiyem bir veteriner hekim çağırıp bir dışkı örneğini en yakın laboratuvara göndermek. gelecek sonuca göre tedavi ve önleme gitmek. acele ederseniz buzağıların barsak florası daha kötüye gitmeden bir şeyler yapabilirsiniz.
Ayva yaprağını güneşte kurutup çayını yapıp süzdükten sonra buzağılara içirirseniz ishali kesmeye yardımcı olur tam dindirmez ama epey rahatlatır.
Buzağıların yerini değiştirin. İshalin sebebi yüksek ihtimalle viral kokenli.
Geçmiş olsun

eXcaLibuN

merhabalar çok geçmiş olsun.

öncelikle kullandığınız antibiyotikler yeterli değil şu yönden değil kullandınız cevap vermediğini görünce desteklemek lazım. gabrocol kullanmanız iyi olmuş en azında o ihtmal söz konusu değil benim sizden öğrenmek istediğim buzağılara ne yediriyorsunuz birde hekim arkadaşımın dediği gibi yerleri değiştirin veya bulunduğu yerler sürekli temiz tutun.
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

mustafa3838

Merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkürler buzağıların bulunduğu yer Antiseptiklerle ilaçlanıp temizleniyor. altlıkları her gün değiştiriliyor. Veteriner hekim arkadaşlarada danıştık ama sonuç alamadık.  Buzağılardaki bir durumuda paylaşmayı unutmuşuz galiba, ateş yok buzağılarda. Son ihtimal olarak aklımıza gelen Criptosperidum kaldı ama buradaki çekincemiz şudur; Bu kadar ilaç kullandıktan sonra bunun için kullanacağımız ilaçlarlada buzağılarda bağırsaklarda kurumaya sebep olabilirmiyiz diye çekiniyoruz. Bunun yanında criptos için tavsiye edeceğiniz ilaçlar ve kullanım şekli hakkında bilig verirseniz seviniriz. Genel çoğunluğu tenzih ederek söylemek istiyorum ki bulunduğumuz yerdeki vet. arkadaşlardan ne bu tür hastalıklar için nede Suni tohumlama v.b. durumlar için aldığımız destekler genel manada yeterli olmuyor.  Buzağı dışkılarında koku yok Beselemeye gelince buzağılarımız ilk doğumda Anne ağız sütü verilmekle birlikte septiserum uygulaması yapılıyor. anneler 7 aylık gebe hale gelince sağımdan kademeli olarak kesiliyor. Besin olarak buzağılara ilk 10-12 hafta süresince Buzağı başlangıç yemi ve süt veriliyor. başlangıç yemi tüketimi ortalama 450 gr a ulaşıncaya kadar süt vermeye devam ediliyor ve sonra sütten kesiliyor. Kesimden sonra Büyütme yemi veriliyor yaklaşık olarak 50 gün süresince sonra kepek+arpa-tritkal kırması+kesif yem karışımı ve kaba yem olarak Kuru ot saman karışımı veriliyor. Eğer karışım buzağılarda Karın büyümesine sebep olacak olursa bunu tespit edersek bir süre yonca samanı veriyoruz ve parazit hapları kullanıyoruz. ancak bu buzağılarımızda yem geçişi sırasında ve sonrasında bu sorun ortaya cıkmadı Bir gecede ortaya cıkan bır durum ve hayvanlar tabiri caizse sadece deri ve kemik kaldı. ama hareketleri dinç ve iştahları normal yemeleride iyi.. Yardımlarınızı bekler saygılar sunarız

megadeth0077

mustafa bey biz veteriner hekimler coğunlukla klinik semptomlardan yola çıkıp teşhis koyarız . şuan konulamayan bir teşhis var ve en güzel ishal tedavileri sonuç vermiyor . bir gaita muayenesi yapılması kafanızdaki tüm soru işaretlerini kaldıracaktır. birlikte çalıştığınız veteriner hekim arkadaşta ona göre davranacaktır. benim nacizane fikrim bu.

eXcaLibuN

Cryptosporidium için hekimler olarak Gabbracol veriyoruz sizde bunu kullandığınızı ilk mesajınızda ifade etmişsiniz :( ama şimdi tek Cryptosporidium kaldığını soyluyorsunuz burda çelişki var farklı birşey mı demek istediniz acaba anlıyamadım :(

gaitadan hekim arkadaşımın dediği gibi teşhis edilebilir ama sizin boyle bir imkanınız var mı bilemiyorum.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'

megadeth0077

iştahları normal, hareketleri normal demeniz paraziter bir rahatsızlığı akıla getiriyor.
bakteriyel olsaydı kullanılan antibiyotikler çözerdi , viral olsaydı daha da düşkün olurlardı, benim teşhisim:
yem kaynaklı bir ishal baş gösterdi, ardından kripto bağışıklık sisteminin zayıflamasından yararlanıp ortaya cıktı . şuanda da her dışkıda yüzlerce ookist (yumurta) atıyor ve hep bulaşmaya devam ediyor.
ayrıca kripto dezenfektanlara dirençlidir.
benim aklıma paratuberkuloz hastalığı da geldi ama yaşları küçük kalıyor.

mustafa3838

Merhaba, İlginz için tekrar teşekkürler 2 Gündür Hayvanlara verilen ilaçları tamamen kestim ve sadece elektrolitle desteklemeye devam ettim, hayvanın birinde ishal azda olsa katılaşma eğilimi göstermeye başladı tabi bu durum geçicimidir yani bir süre sonra tekrar nükseder mi onu bilemiyorum. Bir kaç gün sadece destek tedavisi uygulayacağım. sonucu buraya yazarım. bunun yanında Gaita analizi için vet arkadaşlara başvurdum ama maalesef daha önceki mesajımda yazdığım gibi cevap olumsuz. Şimdi bir örneği Hayvan Sağlık Birimine göndereceğim bakalım ordan ne cevap çıkacak bende merak ediyorum. Crypto için Gabbracol kullanıldığını öğrendim ama Halacol diye bir ilaçta varmış desteklerle beraber kullanılır dedi vet arkadaşlar gelin görün ki ilacı vermiyor arkadaş bana sadece isim veriyor temin edebilirmiyiz dediğimizde ise zor diye ifade ediyor Sizlerde saygın hekim arkadaşlarımızsınız siz olsanız böyle bir cevaba ne derdiniz ? İşte asıl sıkıntımız bu Saygılar

volkan.keskin1

halocur 15 kg 2 cc 1 hafta devam etmelisiniz..

eXcaLibuN

halocur intervet firmasını gabrocol dif firmasının ikiside aynı işi yapıyor birini uygun dozda yeterli seviyede kullandıysanız sorun olmaz. hekim arkadaşımızın yok tedarik edilememesine bir yorum yapamıyacam kusura bakmayın. destek tedavisi derken neleri yapacaksınız.

mustafa3838

Merhaba, Hayvanlardan birinde ishal hafiften geçmeye başladı ancak bu seferde yan olarak hayvan ayağa kalkamaz oldu. ayağa zorla kalkıyor kalkınca bir süre dolanıyor yemliğinie gidip yemini yiyor ancak sonra yatmak değilde sanki kendini yere atıyor. bunun yanında hayvan dün sanki Sara nöbeti geçiriyormuş gibicesine yerde kaldı yan yattı ayaklarını yere uzattı dişleri kilitlenir gibi oldu elimizle açamadık. Sonra soğuk su döktük başına öyle açıldı. aynı sara nöbeti gibi. Şimdide ayağa kalkamaz durumda destekel iki kişi ayağa kaldırıyoruz sonra yatamıyor gidip bir yere dayanıp öyle ayakta kalıyor. yatıncada kalkamıyor. Önüne yattığı yerden verdiğimiz yemi yiyor. Vet arkadaşlar A vitamini eksikliğide ortaya çıkmış dedi. Ade3 verdiler haftada bir vurmanız lazım dediler onu uygulayacağız.  İshalinde ise biraz düzelme ortaya cıktı. Onadada ilaçları kestim ve Oranlı olarak tuz şeker karbonat sıvı ile karıştırıp verdim. Şimdi ise dediğim gibi sorun ayağa kalkamama sorunu, Şimdiye çoktan bu hayvanı kesmiştim ama asıl mesele hayvandaki sorunun ne olduğu , gaita muayenesinde ise vet arkadaşların söylediği kayda değer bir şey olmadığı şeklinde ...

eXcaLibuN

ade nin yanında yeldif de vurursanız çok iyi olur bundan sonra yapılacak pozisyon destek tedavisi vücut kendisi yenerse düzelir :(

mustafa3838

Arkadaşlar İlginize teşekkürler 3 buzağımızda maalesef öldü birini kestim böbrekler büzüşmüş durumdaydı. Bağırsakları ise ara ara dışkılı şekildeydi. biri ise nerdeyse 60 saat yerde 4 ayağını uzatıp kaldı sadece nefes aldı sonra öldü vet arkadaşlarda bir çözüm sunamadı ilginize teşekkür ederim

eXcaLibuN

megadeth0077

geçmiş olsun böbreklerin büzüşmesi nin sebebi çok fazla miktarda vucudun sıvı kaybetmesinden kaynaklanıyor. ana sebep barsaklara yerleşen ishal etkenlerinden biri.
tekrardan geçmiş olsun umarım son olur.