muhabbet kuşum hakkında

Başlatan anils, 08 Ekim 2007, 20:13:25

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

« önceki - sonraki »

linda79

Yeni Üye
İletiler: 2
Mubişim için medko pet bit ilacı aldım,ama ne kadar sıklıkla kullanacağımı bilmiyorum.Etken maddeler:
pyr extrakt,piperonyl butoxid.
Dün bir kez sıktım bugün de sıkmalı mıyım?

eXcaLibuN

Veteriner Hekim
Administrator
*
Fanatik Üye
İletiler: 4,734
Veteriner Hekimlerin Dünyası
muhabbet kuşlarında bit ilacı kullanımı tam olarak bilemiyecem yanı şu yonden blemıyecem değişik firmalar değişik şekıllerde kullanımlar sundukları için bılemıyecem ama ilacın prespektusunde nasıl ve kaç gunde bir kullanacağınız yazar..bunun dışında bıt kene gibi ılaçları 15 gunde bır kullanılır genel olarak ama ilaçtan ilaca değişiyor tabıı kiii
Beşeri hekimlik insan içinse Veteriner Hekimlik insanlık içindir.
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'
Bilgi, paylaşıldıkça çoğalır.
Kör bir kurşun kalem dahi, keskin bir hafızadan daha iyidir.

https://vetrehberi.com

lato95

Fatih Ersoy
*
Acemi Üye
İletiler: 42
Alıntı yapılan: linda79 - 01 Eylül 2009, 18:32:50
Mubişim için medko pet bit ilacı aldım,ama ne kadar sıklıkla kullanacağımı bilmiyorum.Etken maddeler:
pyr extrakt,piperonyl butoxid.
Dün bir kez sıktım bugün de sıkmalı mıyım?

Arkadaşım herhangi bi pet klinikten fibrolin içerikli bir preparat almanı öneririm. Şu sıralar en etkilisi fibroline adlı ilaçtır. 1 adet fibroline alıp kuşunuza ense bölgesinden deriye isabet edecek şekilde 0.1 cc uygulayınız. Bu uygulama ile kene pire ve bitlere karşı 3 aylık aktif koruma sağlamış olacaksınız.. ;)
Dosta düşmana...

pırtık

Yeni Üye
İletiler: 1
  Öncelikle mehaba :))
Muhabbet kuşumun hırtılısı vardı.veteriner hekim ekoflox adında bir ilaç verdi. İlacı sadece 1 damla kullanın dedi. Prospektüse baktığımda ilacın büyük baş hayvanlar için olduğunu gördüm. Açıkcası pek içime sinmedi.İlacı kullanmaya devam edelim mi? İlginize şimdiden teşekkür edereim.

eXcaLibuN

Veteriner Hekim
Administrator
*
Fanatik Üye
denılen dozda kullanmanızda bır mahsur yoktur

geçmiş olsun
Denilebilir ki insan hekimliği veteriner' in yanında okyanusa karşı iç deniz gibidir... 'İsmet İnönü - 1943'

cefrin

*
Üye
İletiler: 15
veteriner hekim
Benim muhabbet kuşum yumurlayacak ne yapmam gerekli.Pet shopdaki adam folluğuna kum koyun dedi ama  kumu sevmedi bende süpürge çöpü koydum onlarıda birkaçını kendisi folluğuna koydu.Elime aldığımda kuyruğunu yana alıp ötmeye başlıyor ama kafeste ötmüyor.Şuan ne yapmalıyım acil ??? ??? ???
istediğimizi elde etmemize hiçkimse engel olamaz BİZ HARİÇ :D

eXcaLibuN

Veteriner Hekim
Administrator
*
Fanatik Üye
her hayvan kum sevmıyebılır ama süpürge çöplerini kendısı alıp yerleştirdiyse kesınlıkle ellemeyın tam bır folluk yapması için ince süpürge çöpleri alıp folluktan uzak bır kenara koyun ve kesınlıkle kensıne karışmayın gereklı olanları kendısı yapar :)

kum gıbı şeylere alıştırmak istiyorsanız yumurtlama donemınden once koymalısınız ki muhabbet kuşumuz ona alışsın..

cefrin

*
Üye
veteriner hekim
zaten en baştan beri folluğunda kum vardı ama sevmedi.ayrı bir yemliğin içine süpürge çöpleri ve kopmuş tüylerini koyuyordum.O da güzel olanları alıyordu.Ama bu gün baktığımda içine koyduklarını da dışarı atmıştı.Erkeği hep follukla  ilgileniyor dişi çok az folluğagiriyor neden acaba? ???

eXcaLibuN

Veteriner Hekim
Administrator
*
Fanatik Üye
genelde kuşlarda bu işleri erkekler yapar :)
en baştan berı varsa kumu kabul etmıyor bır daha asla vermemenız lazım kendısının süpürge çöplerine ulaşmasını sağlayın ve folluğa ellemeyın kendısı yapsın :)

cefrin

*
Üye
veteriner hekim
excalibun cevapların için teşekkürler yuvayı gerçekten erkeğin mi yapması gerekiyor benim bildiğim yuvayı hep dişi kuş yapar ama benim erkek mubiş hep yuvanın içinde aralıksız ötüyor yuvayı tırtıklıyor dişi ise nadiren giriyor hep bi dalda oturuyor.folluğa dokunmuyorum.Hatta rahat olsunlar diye odaya bile girmiyorum ama az da olsa ne yapıyorlar diye bakıyorum.bu da onlar için sorun değil bence ama gerçekten çok ötüyorlar aralıksız bu doğal mı

cefrin

*
Üye
veteriner hekim
lütfen yardım edin yaaa muhabbet kuşumun aşırı şekilde tüyleri dökülüyo.Kuyruğundaki tüylerin yarısı kendiliğinden düştü.Bir de önceden çok güzel uçardı ama şimdi 1 metre bile uçamıyo...Acaba yumurtlayamayınca strese mi girdi?Nolur yardım edin mubişim ölcek mi ???

eXcaLibuN

Veteriner Hekim
Administrator
*
Fanatik Üye
tuylerının dokulmesı olur ama fazlaysa mutlaka bır hekım arkadaşımıza gitmelisiniz deri hastalıklarından dolayıda dokulebılır gormeden ben buradan bırşey dıyemem...
yuva yapmayı dişiler yapar ama bu değişebilir benım tavsıyem kendı hallerınde bırakın...

cefrin

*
Üye
veteriner hekim
artık oluruna bıraktım ne olursa olsun  ;D

eXcaLibuN

Veteriner Hekim
Administrator
*
Fanatik Üye
Alıntı yapılan: cefrin - 26 Eylül 2010, 23:33:09
artık oluruna bıraktım ne olursa olsun  ;D

kusura bakmayın hastayı görmeden netten bu kadar yardımcı olabılıyorum...

cefrin

*
Üye
veteriner hekim
kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm önemli değil artık ben umudumu kestim dişiyi alalı tam 4 buçuk ay oldu yumurtası olmadı çok umutlanmıştım ama olmadı of of of