köpekte iyleşmeyen yaralar ve aşırı tüy dökülmesi

Başlatan pegasus, 06 Mayıs 2008, 23:47:53

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

« önceki - sonraki »

pegasus

Yeni Üye
İletiler: 1
selamlar. benim 8 yaşında dişi bir labrador retriever ım var. yaklaşık 2,5 yaşında iken tırnak diplerinde yaralar çıktı. bunlarla uğraşırken arka ayaklarının eklem yerlerinde şişlikler oluştu ve içinden akıntı oldu. değişik veterinerlerin farklı farklı tedavileri sonucunda bunların çoğundan kurtulduk. sadece sol ön ayağının tırnak dibinde sürekli bir yara kaldı. bir de sağ ön ayağında sürekli açılan ve bir süre sonra kapanan bir yara. bu yara açıldıktan kısa bir süre sonra tırnağı düşüyor. bir süre sonra ise yarakapanıp tırnak tekrar çıkıyor. böyle bir dögü var. sol ayaktaki yara ise kışın küçülüp havalar ısındıkça büyüyordu. 04 mayıs günü vücudunun sağ tarafında, sırtının üstüne yakın bir yerde bölgesel bir tüy dökülmesi fark etiim( 50 ykr büyüklüğünde). bu açıktan tam olarak derisi görünüyordu ve derinin bir kısmı kızarık bir kısmı normal renginde idi. bu açıklığın kenarından tüyleri tutunca bir tutam tüy elilme geldi (mevsimsel dökülme gibi değil.) sonra şüphelenerek vucudunu daha dikkatli inceledim ve vücudunun sol yan tarafında, vücudun en geniş olduğu bölgedede yukarıdakine benzeyen ama çok daha küçük bir dökülmüş bölge gördüm. oradaki tüyleride tutunca tamamı elime geldi. 06 mayıs öğleyin ise sağ üst taraftaki döküntü aynı iken sol taraftaki döküntünün etrafının yaklaşık, 3 cm X 20 cm. boyutunda yere paralel bir şekilde tamamen dökülmüş, dökülen bölgedeki derinin kızarık olduğunu gördüm. (ben sürekli köpeğimin yanında bulunamıyorum.) gören kişi bu bölgeyi yalayarak (adete ısırır şekilde ) bu hale getirdiğini söyledi. 2 veterinere götürdüm dermatit veya egzama benzeri bir şey olabileceğini ayağındaki yarlar ile birlikte değerlendirildiğinde karaciğere bağlı bir problem (şeker hastalığı gibi)de olma ihtimali bulunduğunu söylediler, ancak kesin bir teşhis koyamadılar. daha önce sürekli götürdüğüm bir veteriner de karaciğerinde problem olduğunu söylemişti. bulunduğum yerde başka veteriner ve yakında bir hayvan hastanesi yok. Ayrıca kısırlaştırma işlemi yapılmamasına rağmen, 4-5 defa çiftleşen köpeğim hiç gebe kalmadı. ne yapabilirim? yol gösterir misiniz? bu kadar uzun yazıp meşgul ettiysem kusura bakmayın.

hasan

*
Üye
İletiler: 21
öncelikle tüy dökülmesi hakkında bilgi verecem sizin tarifinize göre  köpeğinizde mantar olmuş olabilr mantarda tipik şekli yuvarlakdır, tırnakarıyla ilgili sorunsa vitamin ve calsiyum kullanmamanızdan kaynaklanıyor olabilir çiftleşmedede köpeklerde çifleştikden sonra  10-15 dakika  kitlenip kalmaları gerekir ya erkek dişinin üstüne atlayıp 3-5 dakika içinde geri inerse  hayvan gebe kalmaz ayrıca ist/ bahçelievlere yakınsanız size daha iiyi yardımcı olabilirim